Browse Site by Tags

Showing related tags and posts accross the entire site.
  • m2t files AMA link

    Hello everyone. A client just brought over a series of .m2t files (HDV 720p from a JVC GY-HD100 camcorder). He captured by tape, using Tmpeg Enc Mastering Works and as far as I know this is a common format for HDV. When I try to AMA link to the media in both MC v.7 and 8.4.2 it gives me an error of a...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by happytrimmer on Thu, Mar 3 2016
  • JVC HD Camera Quicktime hassles on PC

    Dear all, i need some advice. I am recording HD at 25fps on a JVC GY-HM600E camera. I am recording with quicktime wrapper with MPEG-2 compression onto SD cards. I presume the codec is XDCAM EX? The previous platform I worked successfully with was Avid MC 5 on a Mac Pro. No problems with ingest whatsosever...
    Posted to Get Started Fast (Forum) by ronanbreslin on Mon, Feb 9 2015
  • JVC GY HD250 problem

    Running MC 6.0 on an AVID certified HP PC. I have a shooter who uses a JVC GY HD250. The what he calls "Native Quicktime Files" are 1280x720p @30 fps. I am unable to view them in quicktime nor am I able to import them into AVID MC. I also have a mac and I am unable to view the .mov files on...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by cityofarlington on Fri, May 31 2013
  • JVC XDCAM Footage Not Readable By Avid

    I'm in serious need of help with this problem and would be so very greatful for any. So here's the story. I did some interviews with some very important people a while back and saved them off the SDHC card onto an external hard drive. I've done my research in the Avid Community concerning...
    Posted to Get Started Fast (Forum) by AvidUserofAvid on Fri, Apr 26 2013
  • Capture freeze

    Avid 5.0.3 Model Name: Mac Pro Model Identifier: MacPro1,1 Processor Name: Dual-Core Intel Xeon Processor Speed: 2.66 GHz Number Of Processors: 2 Total Number Of Cores: 4 L2 Cache (per processor): 4 MB Memory: 5 GB Bus Speed: 1.33 GHz Boot ROM Version: MP11.005D.B00 SMC Version (system): 1.7f10 Chipset...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by oobydoobydenn on Fri, Apr 15 2011
  • Premiere or Liquid workflow for 720p25 into MC3.5

    Hi, I have a project shot on a JVC GYHD 101 and a sony HVR A1P, so footage in 720p25 and 1080i. I have MC3.5 and Avid Liquid 7.1 and Premiere Pro CS3. I know there is a workflow to use Liquid to capture the 720p25 footage and then transcode to DnxHD, but i cant for the live of me work out how to set...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by grayboy on Fri, Dec 3 2010
  • Shooting HD for edit on Xpress Pro 5.8.4

    Hope someone can help me out quickly with this! I'm shooting a short film tomorrow on a JVC GY-HD100 for editing on Xpress Pro 5.8.4. The plan was to film in HDV, but I'm worried that the workflows aren't going to be compatible. I heard that Xpress Pro had problems with HD24p. Can I assume...
    Posted to Avid Xpress Pro - PC (Forum) by dan10k on Tue, Aug 3 2010
  • Imovie HD Export Settings

    Im having trouble finding the right expert export settings for my videos. Im using a JVC Everio HD camera and my videos all turn out similar to this: http://vimeo.com/7343302 If someone could give me some tips or give me the right settings to use that would be a giant help.
    Posted to General Discussion & Off-Topic (Forum) by ben_suurallik on Mon, Mar 22 2010
  • Vista Ultimate doesn't see my JVC BR-HD50

    I have the Windows Vista Ultimate 64 OS and I cannot get the computer to see or recognize my JVC BR-HD50 (an HDV deck) when I hook-up the firewire cables. I've tried multiple ports and different cables. I've also tested other firewire devices like a external hard and it seems to recognize that...
    Posted to General Discussion & Off-Topic (Forum) by JacobsFilm on Wed, Oct 28 2009
  • My JVC GY HD110U Experience -- Good

    Okay, so after the camera's been on the market for several years, I finally have my first JVC ProHD 24p project. The footage was shot on an GY HD100U camera, and I'm using a borrowed BR-HD50U deck for capture. At first I couldn't get MC to recognize the deck at all via 1394a. I tried connecting...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by conleec on Fri, Oct 2 2009
Page 1 of 2 (20 items) 1 2 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller