Browse Site by Tags

Showing related tags and posts accross the entire site.
  • The background transcode doesn't work

    Hello, this is my first post, I didn't find the form for the presentation, sorry for it. I'm working for an Italian post production company and from 2 month we have problem with the background transcode. We have an HP Z230 with 16 Gb of RAM i7 4790 3.60 GHz, connect to a nexis with the on board...
    Posted to Get Started Fast (Forum) by piesix on Fri, May 25 2018
  • Background Service to Refresh Media Directories

    Hello, Hoping you guys might be able to have a trigger built into the Background Services to fire off a database rebuild. In our current pipeline, we have fx artists and colorists constantly spitting out Avid friendly files, but then needing to launch Avid and close it again to make the media available...
  • Re: Background Queue Service is not available at this time

    Hi I experienced the same problem. My configuration is: Intel Dual Xeon 2.4GHz Windows 10 pro 64 bit with 16G ram Avid Media Composer 8.5.3 When I attempt to display background queue inside MC the result is : Background Queue Service is not available at this time. Reason :connection refused while if...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Francesco on Fri, Jul 1 2016
  • Maximizing Transcode Speed in MC 8

    Awesome Editing, Mediocre Transcoding To me Avid MC's transcoding is a bit too mysterious. When you are transcoding a batch of clips in the foreground it doesn't tell you what clip it is working on. Which would be helpful when you are doing large batches and it hits a clip that is corrupt. Background...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Drew on Sun, Mar 13 2016
  • Avid Background Services failing a lot....

    HP Z820, fresh Windows 8.1 installation, nothing else other than Avid MC and Creative Cloud. I'm runing MC 7.0.2 in demo mode until I get this right, since I do not want to activate it until all is OK, so I do not risk having trouble if I have to re install the OS yet again. Every time I try to start...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Victor Wolansky on Thu, Oct 31 2013
  • MC 7 background consolidate re-link issues

    While testing MC 7.0.2 on a Mac OS 10.7.5 I'm having an issue getting the master ".new" clips to link after consolidating. I tried tests AMAing XDCAM tape, as well as a BPAV folder from a unity server. Both file types AMA fine, but when I try to run the background consolidating, I get the...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by John Courchane on Tue, Oct 22 2013
  • Avid Background Services won't start. MC 7.0.2

    Hi, I've just upgraded my MC Interplay 7 into version 7.0.2 and it seems like I cannot activate the Avid Background Services. Before it was working fine, never had any problem with it on v7.0. Now it just wouldn't start. I tried launching it from taskbar and from inside Media Composer. Both ways...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by karols66 on Wed, Sep 11 2013
  • Bug discovered- problems with Background Transcode

    We have discovered a bug relating to background transcodes on Mac (this may or may not be the same on PC, we haven't tried). The OS on Mac doesn't matter (we've tried 10.7.5 and 10.8.4). Background transcodes work in these situations: A. If your machine has a proper forward and reverse DNS...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by farhadd on Wed, Jul 3 2013
  • MC7 Background Transcoding

    I had luck with transcoding AMA'd MP4 clips, But RED and Alexia clips seem to fail every time. (dosn't matter if local or network location) doing a normal forground transcode works everytime. Anyone know of the limitiations of the background transcoder? seems really buggy at this stage.... Help...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by ajrnz on Tue, Jul 2 2013
  • Tutorials for Background Transcode?

    Hi all, I've recently upgraded to Media Composer 7 on my mac, and was keen to try out background transcoding. I linked to a some AMA media, selected Consolidate/Transcode, and allowed it to run in the background. Once this happened, Media Composer created offline versions of all the clips I wanted...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Jared Zammit on Mon, Jul 1 2013
Page 1 of 2 (20 items) 1 2 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller