Browse Site by Tags

Showing related tags and posts accross the entire site.
  • Import P2 or Link via Source Browser results in partial file? MC8.6.3

    I started editing on MC7. All P2 imported fine using file/import p2. I upgraded mid-project to MC 8.6.3. When I moved into online editing, I discovered I had to re-import the P2 from the original external drives where it was stored in order to upres it. Linking, and then transcoding to DNX 175, I wound...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by pajarita on Mon, Nov 26 2018
  • GH5 10bit footage import

    There seems still the issue with 4k 10bit files from GH5. When I import, I get black video. I tried a workaround, first Link the files and after that transcode to DNxHR - works fine. But the files are huge and on larger projects I work with lower resolution first and batchimport the final sequence. But...
    Posted to Get Started Fast (Forum) by Roland W on Sun, Nov 4 2018
  • Why does importing a quicktime cause a gamma shift, but transcoding does not?

    Hi, More silly Quicktime gamma shift nonense... I simply couldn't get a quicktime into Avid without it immediately shifting the gamma. So, after a ton of messing around, I discovered that I could AMA link and then transcode and the original gamma was preserved. However, if I simply dragged the quicktime...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by S.Clements on Sun, Sep 4 2016
  • Cannot Transcode or Import H264 .movs - multiple errors

    Hi, I recently updated to Avid MC 7 after I had my logic board replaced in my macbook. I am running osx 10.7.5 which is supported. I installed MC 7.0.4.1 and have not been able to use it. I am shooting with Canon 5d and have h264 .movs. I can view them with AMA just fine, but I am having a lot of trouble...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by chris163 on Mon, Nov 17 2014
  • IMPORT TO AVID - HELP!

    Hi , First of all: sorry for my english, it isnt my first language. I'm a pretty new editer and I haven't so much knowledge about importing, converting et.c I want to import files into Avid that's about 2-3 GB big, 2-3 hours long clips, it's orginal a MP4 - file format. Frame Size: 1920x796...
    Posted to Get Started Fast (Forum) by MiracleTear on Tue, Nov 11 2014
  • Video Resolutions Greyed Out MC 7.0.4

    I just upgraded to 7.0.4 and now all my resolutions are greyed out. It sets it at the default so it doesn't prevent me from importing completely but i'm no longer able to select what i want to import in or transcode to. http://i.imgur.com/n5Y2y2v.png http://i.imgur.com/UE1s9fo.png Any assistance...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Corbimos on Mon, May 19 2014
  • HOW DO YOU TRANSCODE FAILED AMAs ONLY

    I just transcoded a few hundred clips via AMA overnight in MediaComposer 7. In the morning it said some of the files had failed (about 30). Is there a quicker way to find the failed clips to retranscode other than sorting the bin column by name and seeing which clip has the .new.01 extension and which...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Nick on Fri, Nov 8 2013
  • Re: imported AMA has a ghosting effect

    A similar problem to me. Upgraded MC from 3.5 to 6.5 and was happy about using AMA Linkin for a faster Workflow - that was it, what I hoped for. My Situation: Got 24p h.264 compressed material from a D7000. My Session is a 1080i50 (DNxHD 120). AMA linking to these files works fine. But there is an ghosting...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by HarryPots on Fri, Feb 1 2013
  • 'Link to Ama' creating corrupted source playback

    Hello, Apologies in advance if this is a basic error I am making. I actually learned on AVID Media Suite Pro many years ago and am re acquainting myself...'Link to AMA' at first seemed very useful however it doesn't seem to work properly! I am linking to h.264 clips, they paly back but the...
    Posted to Get Started Fast (Forum) by Alexander J Cockburn on Thu, Dec 6 2012
  • Media Composer and AVCHD?

    Hi, folks - always great discussions and advice here, so thanks... I'm running Media Composer 5.0.3 and just got a new Sony NX70U that records in AVCHD file format. Amazing-looking stuff but, as you all are thinking right now, Avid doesn't deal with AVCHD files. These forums (fora?) here sugegst...
    Posted to General Discussion & Off-Topic (Forum) by Tom Cook on Wed, Dec 5 2012
Page 1 of 2 (18 items) 1 2 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller