Browse Site by Tags

Showing related tags and posts accross the entire site.
  • Transcode and frame rate settings

    In the transcode settings, we have: 'Keep Source’s Frame Rate' and 'Convert to Project Frame Rate'. By default, 'Convert to Project Frame Rate' is selected. If I select 'Keep Source’s Frame Rate', the codecs change to DNxHR. Why is that? In my case, the project...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by mtahir on Fri, Jan 20 2017
  • AMA Relinking Issues. Clips relink Video with wrong audio

    Hello Avid folks! I've got an interesting issue while relinking my transcoded dnx45 back to my ama linked xavc intra 100 footage, and dnxLB drone and gopro back to original H264 PROBLEM : The sequence relinks about 95% correct. In some cases it swaps DJI drone shots with completely differnent clip...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by mnbkyle on Mon, Dec 19 2016
  • shooting progressive for interlaced TV

    Hi, I will soon begin editing a project shot with Canon 5D mark iii, for TV which requires interlaced master. What is best, link and transcode media in an Avid interlaced project? Will the material become truly interlaced ? Will panoramic shots look jerky? Or is it better to work in an Avid progressive...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Ryder on Mon, Oct 17 2016
  • 8.6.3 Transcoding

    I'm trying to transcode Cannon f300 mkII footage, which the Source Browser recognises and move into a bin with no issue but when I try to transcode it the Avid Crashes. Can't import or transcode it either. Any suggestions? OSX 10.11.6
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by DaveinLA on Sun, Oct 2 2016
  • Why does importing a quicktime cause a gamma shift, but transcoding does not?

    Hi, More silly Quicktime gamma shift nonense... I simply couldn't get a quicktime into Avid without it immediately shifting the gamma. So, after a ton of messing around, I discovered that I could AMA link and then transcode and the original gamma was preserved. However, if I simply dragged the quicktime...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by S.Clements on Sun, Sep 4 2016
  • Transcode question! Please help!

    Hi, I have this really annoying problem for quite some time. I have the newest version of MC 8. Sometimes when I transcode AMA files, one file ist corrupt and the transcode stops with an error. It would be great to see which one it is, but AVID has this really annoying habit of NOT TRANSCODING chronologically...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by mike_strong on Fri, Jun 17 2016
  • Changing the AMA Source

    I'm setting up an edit for someone that wants to edit some old World War 1 Footage. At the moment the footage has come in with a watermark and no doubt in a few weeks he will be wanting to purchase the footage and replace the watermarker lower res footage with the new. At the moment I have AMA'd...
    Posted to Get Started Fast (Forum) by AnEditAssistant on Wed, Jun 15 2016
  • Re: Importing AVCHD .MTS files in Avid?

    Hi guys! I reboot this thread :) I'm about to start a new job where the footage will be shot with a Panasonic, so the files will have the .mts extension. I was wondering if just ama-linking all of them works just fine or it is better transcoding them. Suggestions are appreciated Luca
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by morazzano on Tue, May 24 2016
  • Is my workflow OK?

    I have footage filmed with Sony FS700. It was shot at 4k and handed to me in HD mov. files On importing the files, a dialogue box opened saying: The file you imported has a video resolution that differs from the that selected in Media Creation settings. I selected "Change the video resolution to...
    Posted to Get Started Fast (Forum) by MagicDan on Thu, Apr 21 2016
  • AMA Head scratching!

    Hi Before I make a complete hash of an already complicated project I thought I'd ask people that would know what to do. So, here's the rub- -Rushes shot on Red but not transcoded on set due to time -Red rushes used in Avid via AMA and subclips/sync/groups and sequences made -Avid decides it doesn't...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by mikethebaldwin on Fri, Mar 25 2016
Page 4 of 27 (264 items) « First ... < Previous 2 3 4 5 6 Next > ... Last »

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller