Browse Site by Tags

Showing related tags and posts accross the entire site.
  • QT Web Engine Process Breakpoint

    Good afternoon all, I've just installed MC 2018.12.3. Whenever I launch it I get an error window: QtWebEngineProcess.exe - Application Error The exception Breakpoint A breakpoint has been reached. (0x80000003) occurred in the application at location 0x00007FFBF6FE6309 Click on OK to terminate the...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Richard Browne on Mon, Jun 10 2019
  • Re: AMA Plug-ins/Relinking Issue Getting Critical

    Hi schnitt, what a risk to update during the editing process.. during several years.. Did you save the original AMA-bins?! Hope, the drives weren't reordered, renamed? Hope I can help you with some Infos, as you didn't write about the MC-Versions you used. You should see two Avid Generic plugins...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by schuehlieh on Tue, Feb 12 2019
  • QT installed but MC First says not at opening

    Hi, I've installed Quicktime 7.7.9 as the way is recommanded on my PC before installing Media composer first. When i open MC first a message appears "QT is not installed on this system", and then "an error have been occured with avid" when I click ok. But anyway avid opens well...
    Posted to Media Composer | First Forum (Forum) by Naesh Poa on Tue, Jan 30 2018
  • ProRes 4444 XQ

    Hi all, Long time lurker, first time poster. This forum has saved my butt many times. Last night, in fact. I have a quick question I hope someone here can answer. There are some people in my organization who love shooting in formats I haven't tested and now I hear I have some eager beavers out there...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by mattve on Fri, Apr 29 2016
  • 50fps in 25fps project

    I regularly need both slow and fast footage version of DSLR footage in 25fps project. Currently I use IgnoreQTRate True command to import 50fps (no audio) movs from nikon DSLR to get the slow footage but it takes ages to import. I AMA to the mov rushes and transcode to get the fast footage. AMA is a...
    Posted to Get Started Fast (Forum) by Oli FF on Tue, May 26 2015
  • Copying All Media as QT Files

    One of our clients is now requiring us to deliver all of our field footage (shot on XDCAM and imported to Avid MC via a PDW-U1) as QT files on a portable hard drive at the end of each project. The only way I can see to do that is to Export all the media as QT Movies from each bin directly to the hard...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by JimDuffy on Wed, Sep 17 2014
  • No puedo Importar ni Exportar en MC 7.0.2

    Me dice que hay un problema con Quicktime y se cuelga el Avid, me pasa solo con el MC 7.0 y 7.0.2, en la misma maquina con el MC 6, anda todo. Lo probe en varias maquinas y dice lo mismo, que pasa? Importando por AMA o exportando un QT reference, anda
    Posted to Foro en EspaƱol (Forum) by Delgadeth on Thu, Oct 24 2013
  • MC 6.5 freezes on Export to Quicktime

    Avid MC 6.5 is freezing on each attempt to export the timeline to Quicktime. I've checked that all computer settings (energy saver) are set to not shut down during the process. I've tried "Custom" as well as "Same As Source". The timeline is about 1 hour and 40 minutes. I've...
    Posted to Get Started Fast (Forum) by corganb on Tue, Jan 22 2013
  • White Screen terror!

    Where to start? Basics: I pull my footage into avid and I get the dreaded "White Screen". I get audio but no video. I went on a shoot with a JVC gy-hm150U. Never shot on this camera before. I put in a SanDisk 128 GB SDXC card and formatted to the camera. Went on my shoot, tried to upload to...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by djbred18 on Fri, Jan 18 2013
  • Exported footage goes out of sync in Quicktime

    I have searched Avid forums and the net for two days and cannot find an answer. I am using Media Composer 5.0.3. On exporting the footage of HDV 1920 x 1080i to Quicktime it plays back out of sync by around 1 - 2 seconds. I have tried every imaginable export setting however the latest I am using is:...
    Posted to Get Started Fast (Forum) by MagicDan on Sun, Jul 22 2012
Page 1 of 5 (47 items) 1 2 3 4 5 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller