Browse Site by Tags

Showing related tags and posts accross the entire site.
  • Re: relinks to Audio, not to Video - Bug? MC 18.12.7

    After some good nights without sleep I found a workaround. Problem seems to be: Some GoPro clips (and Sena helmet camera) are badly transcoded. They missed the last frame (1 or 2 last frames Media Offline.) While on Nexis this was okay. A closer look at the clips showed the Media Offline (red color)...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Rienk on Thu, Jun 11 2020
  • GoPro 5 footage

    Hi, I have some GoPro 5 footage (MP4 2704x1520) that I would like to use on Avid. I tried Linking and transcoding but it wouldnt allow me to open the bins after. I am using Avid 8.6.3 Does anyone have any workflow suggestions? Thanks in advance!
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Tony Sutorius on Tue, May 23 2017
  • Funny with Source Browser and GoPro files

    MbPro 10.11.5 with new MC 8.6.0, instlled with out any problems over MC 8.5 which ran fine on 10.11.5 If I use the new 8.6 source browser on GoPro .mp4 material I get a "Cant be linked" in the plugin column, and a "couldnt be loaded into source monitor" when clicked upon. However...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by SteveK on Sat, Jul 2 2016
  • source/record monitors: video problems but audio works

    Hi, it's the first time I write on this forum and I hope to find a solution for my little problem. When I import a video captured with GoPro (not AVA so AMC transcode my video in DNxHD 145) both source and record monitors show like in the posted image. But, if i play the video, the color changes...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by thomasdalb on Sun, Mar 1 2015
  • Re: Transcode keeps stopping!

    Reviving this thread because we're seeing the same error, and unable to find answers in other related threads. This message pops up while transcoding GoPro footage - H.264 MP4's that have been AMA-linked and transcoding to 14:1 MXF. It happens irregularly, not always with the same camera, and...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Alejandro M on Tue, Aug 26 2014
  • Transcoding GoPro a no-go

    Hi all, hoping somebody here can help us out with this one - transcoding car-mounted GoPro footage is taking eons, and really would like to find a more efficient solution. Our workflow right now is this, in MC 5.5 (I know): AMA Link both our XDCAM EX main cams and GoPros, then transcode to 14:1 MXFs...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Alejandro M on Wed, Jul 16 2014
  • Workflow for mixed camera sources: C300, 5D, GoPro

    Hello all, I am new to Avid after 10+ years on FCP, so please forgive what may seem like very basic questions. I am working on a show that shoots in multiple formats: Canon C300, 5D, and GoPro. All of these cameras at times will be synced to dialogue, and will need to be aligned according to time of...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Chris Burke on Tue, Feb 11 2014
  • Workflow AMC 6 to AFX CS6

    Hi everyone, Im back to Avid, and the retourn from FCP is been very hard and very dissapointed, sorry to sound pesimistic but I miss the simplicity and the effienty from FCP vs the unnecesary comlexity and trooubles from Avid. The main issue Im dealing with at the moment it's how the workflow between...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by davidgracia on Thu, Oct 3 2013
  • HELP!! HOW TO IMPORT GOPRO TIMELAPSE: AVID 7

    Hey there. I'm Just starting out using avid. So I'm very new to the whole program. So speak to me like I'm a small child. I'm trying to import about 500 HD GoPro photos to make a timlapse on Avid. The individual files a numbered sequentially. I need the first to last step in doing this...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by seanersb on Thu, Oct 3 2013
  • 23.98 footage does not match edit rate of 23.976 sequence?

    Platform: Mac OSX Lion 10.7.5 Processor: 2.2 GHz Intel Core i7 RAM: 8GB 1333 MHz DDR3 Graphics: AMD Radeon HD 6750M 512 MB Running Media Composer 6.5.0 Apologies if this is the wrong forum for this question; I figured since it was a 24p-related question it might have the best chance of getting solved...
    Posted to Film and 24p (Forum) by jdwyer on Wed, Aug 7 2013
Page 1 of 3 (22 items) 1 2 3 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller