Browse Site by Tags

Showing related tags and posts accross the entire site.
  • Bin: Larger Thumbnail View

    Hello! We're still on MC 6.5, planning o upgrade soon. One question: Have we gone beyond 5x thumbnail size (bin)? I mean, currently I can enlarge it (CMD+L) up to five times maximum. Can we now go beyond that in MC8? Thanks!
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Ervz Tia (Tikboy) on Wed, May 6 2015
  • Updating codecs

    Hi there I have two Avid MC 6.5 suites and I want to update the codes. At the moment I digitise everything at DNxHD 185 MXF or DNxHD 185x MXF but I want to import clips at DNxHD 220 MXF or DNxHD 220x MXF, neither of which either suite appears to have. I've never updated anything on either suite so...
    Posted to Get Started Fast (Forum) by davelee1968 on Wed, Apr 15 2015
  • Projects on two different computers

    Hello, I am new to this forum and not an Avid-expert so hopefully somebody can help me. I had a Avid MC 6.5 version on a laptop which died last week. Projects were saved on an external hard disc. I bought a new laptop and installed the trial version of MC 7 because I did not have acces to my 'old'...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by remieo on Mon, Apr 7 2014
  • Re: STD Exception / Segmentation Fault

    We're getting the same problem since we upgraded to 6.5. We have 14 systems and it's doing it on all of them. My IT guys think it has something to do with conflicting codecs. We're going to try emptying all the QT codecs and putting them back in one at a time until we find the troublesome...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Doug@Stun on Wed, Oct 30 2013
  • Running AVID 6.5 on Non-qualified PC

    Hi Community, this is my first post Our old qualified AVID machine packed it in the other day and rather than shedding out $4000 for a new one I've put together a build. What issues do you think I could hit along the way with this build: Intel i7 3770k 3.5 ghz ASUS P8Z77-V LX2 Motherboard 8 Gig DDR3...
    Posted to Get Started Fast (Forum) by Callum on Tue, Oct 15 2013
  • Title Tool causing unwanted grain/distortion to main Video Source. Help:)

    Hey guys! I was doing some title cards for a little interview project I am finishing up and I ran into a little problem with The Title tool source causing my main video source aka A-Roll to have a layer of haze or grain added infront of the image. Then when The title fades, it goes back to the good looking...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Lenny11 on Tue, Sep 17 2013
  • MULTI-GROUPING AMA MediaComposer 6.5

    Working on a very fast passed web series and in need of serious help. Shooting happens on C300s, all footage is linked AMA, grouped and edited without ever transcoding. All the techinal issues this is causing aside, the groups are where the real problem is coming in. Footage is sunk normally, (stacked...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by kristenselph on Tue, Jun 18 2013
  • Affordable and well-running Mac set up for MC 6.5 and MC 7?

    This forum is so helpful! My boss is going to buy a new set-up to run MC 6.5 and eventually 7. She wants it to be affordable, but of course, to work well. She has a contact who professionally refurbishes Macs. This is important because all the media is on FW and I understand that only the current Mac...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Ceci on Fri, Jun 14 2013
  • Re: running Mac Mini with OS 10.6.x and MC 5.5?

    Thanks for the quick response! For a basic editing project that didn't need too much as far as multi-cam, etc., is there any real advantage to upgrading to MC 6.5 or 7.0? She has a project that does use multicam but it won't be for another 6 months. Maybe that's the time to go to MC 6.5/7...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Ceci on Fri, Jun 14 2013
  • Random Problem with Blackmagic Ultra Studio Express

    MC 6.5.2 on a iMac with Blackmagic Ultrastudio Express Problem My picture on my external monitor had werid compressotion atifacts in the small deatils. But when I played the footage out of Final Cut Pro it was fine. Media Composer was genraly running rather slow. Solution The Hardware Active was turned...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Bill Jones on Tue, May 21 2013
Page 1 of 4 (31 items) 1 2 3 4 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller