Browse Forum Posts by Tags

Showing related tags and posts for the Forums application. See all tags in the site
  • Problems with XDCAM-EX AMA-Relink

    Hi, I have sequences with transcoded EX-Files. This transcoded Files are offline and I want to relink this with the original EX-Files. In MC 5 I have no problems. Now in MC 7 it doesn´t work. I tried all options. Maybe I make a failure? I import the original EX-Files with AMA-Link. This files are... (read more)
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by TV90 on Thu, Jan 9 2014
  • All media offline

    I'm working on a feature on 2 different sets. Sometimes, after startup, all the media will be offline. Throwing away the msm-files or quitting MC won't help, cause nothing happens. Only after a complete system startup of the whole system it will come up again as if nothing happened. Before, it... (read more)
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Peter Alderliesten on Tue, Sep 24 2013
  • Moving a Project with Media on Multiple Drives

    Hi, I am on a job using Media Composer 5.5. I am currently working on a project with Avid Media Files on two separate external hard drives. I may have to move these to a tower or single large hard drive and was wondering what the best way to do this is. The project contains sub clips, grouped clips,... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by jessgold412 on Mon, Aug 12 2013
  • red 4k workflow with media composer

    Hey! Just got some footage shoot on red in 5k, it's a music video and the client want it to be deliverd in 4k. I know MC doesn't handle 4k material so I wan't to use MC as an offline editor. I imported the footage through AMA/transcode in DNxHD 36. My question is how am suppose to deliver... (read more)
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by mar/cus on Mon, Jul 29 2013
  • MC7 AVCHD AMA Workflow

    I haven't previously found a satisfactory workflow for AVCHD material from the Canon C100 with AMA and I currently transcode everything before import to avoid AMA. MC7 seems to offer the possibility of significant workflow improvements using AMA with Dynamic Media Folders, background transcoding... (read more)
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by mikepat on Fri, Jun 28 2013
  • MC7 AVCHD (Canon C100) AMA Workflow

    I haven't previously found a satisfactory workflow for AVCHD material from the Canon C100 with AMA and I currently transcode everything before import to avoid AMA. MC7 seems to offer the possibility of significant workflow improvements using AMA with Dynamic Media Folders, background transcoding... (read more)
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by mikepat on Fri, Jun 28 2013
  • Re: Issue to relink modified MXF

    Thank you all for the details, particulary to Janusz which enlighted me about MXF metadata. The DIT is working with Fireshoot. He's looking if he could make further changes. For the conform export I tested with Panavision and it work according to the MXF filenames so we'll just provide corrected... (read more)
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Guillaume on Mon, Jun 3 2013
  • P2 issues with AMA

    Hi, Resently got back a harddrive from a shoot with a load of P2 cards on them (all appare to be backed up the proper way ie folder structure). When I link to AMA Volume it will not bring in all the clips (as in the total length of the footage) its missing many shots. it wil also show part of a clip... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by Hameed Hassan on Tue, Apr 2 2013
  • All media disappears after restarting MC 6.5.2

    Hi there, Sometimes (seems to be about 30% of time) when we copy/move a numbered MXF media folder from one Avid to another, Avid doesn't do the media scan on that folder so we have to restart the Avid software. Strangely on this particular setup, ALL the media disappears when we go back into our... (read more)
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Jonno Woodford-Robinson on Fri, Mar 29 2013
  • Need Help Relinking to AMA

    Hi, Everyone I'm wondering if anyone can help me with a relinking problem that came as a result of a workflow mistake. I was using an AMA to Avid DNxHD36 offline workflow, in which I linked to Apple Pro Res files via AMA. Then I duplicated the files to a new bin, trancoded the duplicates to DNxHD36... (read more)
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by S.Clements on Thu, Mar 14 2013
Page 4 of 11 (103 items) « First ... < Previous 2 3 4 5 6 Next > ... Last »

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller