Latest post Wed, Aug 1 2018 2:08 AM by touviere7. 4 replies.
Page 1 of 1 (5 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Sun, Jul 29 2018 11:15 AM

    • jed cahill
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, May 10 2011
    • Australia
    • Posts 38
    • Points 500

    Colors invert when adding to sequence

    Hi guys just wanting to fix this, I import images into the Bin and they are displayed correctly there but when I look at them in either source monitor or in sequence the colours are kind of inverted like the hue or something. I checked other projects and they seem to run well with no inversion, and I also uploaded the same file into two different projects and on an earlier project the file is fine but on my new project, the colour is inverted. In the project where the colour is inverted I exported the file and when I play it back on VLC or any other playbacks the colour is back to normal. It is an odd one and I can not seem to find a fix for this anywhere. Any help would be greatly appreciated. I have attached a screengrab of the problem. 

     


    HP Z600 Intel Xeon E5506 @2.13GHz 24GB RAM 64BIT [view my complete system specs]
    Filed under: , ,
  • Sun, Jul 29 2018 1:25 PM In reply to

    Re: Colors invert when adding to sequence

    Hi,

    Take a look at this thread:

    https://community.avid.com/forums/t/184924.aspx

    Media Composer 2018.9 w/Symphony/SS/PF options, HP Envy 17t-j100 Quad Edition laptop, Windows 10 Pro, Intel Core i7 2.4GHz, 16 GB RAM, nVidia GeForce GT... [view my complete system specs]

    "There is hardly anything in the world that some man cannot make a little worse and sell a little cheaper, and the people who only consider the price are this man's lawful prey."  - John Ruskin (1819-1900)

     

    Carl Amoscato | Freelance Film & Video Editor | London, UK

  • Mon, Jul 30 2018 2:22 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,896
    • Points 214,175
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Colors invert when adding to sequence

    In the video display settings, unmark dual copy engine.  My guess is that your graphics card is not on our approved list.

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Tue, Jul 31 2018 8:50 PM In reply to

    Re: Colors invert when adding to sequence

    My P2000 works fine and speeds up with Dual Copy Engine. So it could be a Geforce?

    Desktop
    Corsair RM750X/Asus P8Z68 Deluxe(Gen3)/i7 2600K@4.4/Corsair 32G DDR3/PNY Quadro P2000D(390.77)/Samsung 850 Pro SSD(OS) 256 GB/ 2x2TB WD RE4@RAID 0/LG BH16NS40/W10 Pro 64bit/Media Composer Software 2018.10 with Symphony Option/2xHP 22'' Monitors/M-Audio AV30 Speakers.

     

    Larry as long as I live I will remember you.

     

    3 Heads Digital Films

  • Wed, Aug 1 2018 2:08 AM In reply to

    • touviere7
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Mon, Mar 15 2010
    • los angeles
    • Posts 584
    • Points 6,590

    Re: Colors invert when adding to sequence

    yeah, P2000 is a quadro card - no problem...

    gforce IS the problem!

     

    mc 2018.10 with symphony - win 10 pro64 v.1803 - QT essential 7.7.9 - nVidia gtx1080 OC (411.63) - intel i7 6800k@4.1ghz water cooled by corsair H100i... [view my complete system specs]

    the time you enjoy wasting is NOT wasted time...

Page 1 of 1 (5 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller