Latest post Sat, Nov 3 2018 10:29 PM by tommix. 48 replies.
Page 3 of 4 (49 items) < Previous 1 2 3 4 Next >
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, Jul 31 2018 7:05 PM In reply to

    Re: Media Composer First, Publishing Error - HELP

    Sure thing. I can just put two short clips (say 5 seconds each) into a timeline and give that project a new filename. Will that do the trick?

    Windows 10 Home Intel Core i7 5500U CPU at 2.40 GHz, 240 MHz, 2 cores, 4 logical processors 8Gb RAM DDR3 1,000 Gb HDD [view my complete system specs]
  • Tue, Jul 31 2018 10:57 PM In reply to

    • RalphC
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Wed, Sep 2 2015
    • Posts 1,729
    • Points 19,035
    • Avid Customer Advocate
      Avid Customer Service
      Avid Employee
      SystemAdministrator

    Re: Media Composer First, Publishing Error - HELP

    Be sure to work on a different clips, where are trying to figure out if it's a corrupted media, also take note if it asked you for the destination folder. Thanks!

    MacBook Pro 15 2018 Intel Core i7 2.6GHz Mac 10.13.6 Intel UHD 630. [view my complete system specs]
  • Tue, Jul 31 2018 11:01 PM In reply to

    Re: Media Composer First, Publishing Error - HELP

    Will do. It's midnight here in the UK now, so I'll shoot two new clips tomorrow and let you know the outcome.

    The thanks are all mine.

    Windows 10 Home Intel Core i7 5500U CPU at 2.40 GHz, 240 MHz, 2 cores, 4 logical processors 8Gb RAM DDR3 1,000 Gb HDD [view my complete system specs]
  • Wed, Aug 1 2018 7:45 PM In reply to

    Re: Media Composer First, Publishing Error - HELP

    I loaded two new .movs (shot on an iPhone and uploaded to my c: drive) and put them into a new project. Selected File - Publish to ... - Local Drive and got the same error message as before. It didn't ask me to specify a destination.

    Windows 10 Home Intel Core i7 5500U CPU at 2.40 GHz, 240 MHz, 2 cores, 4 logical processors 8Gb RAM DDR3 1,000 Gb HDD [view my complete system specs]
  • Wed, Aug 1 2018 9:35 PM In reply to

    • RalphC
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Wed, Sep 2 2015
    • Posts 1,729
    • Points 19,035
    • Avid Customer Advocate
      Avid Customer Service
      Avid Employee
      SystemAdministrator

    Re: Media Composer First, Publishing Error - HELP

    Can you delete the following file?

    Delete these files. Default location is C:\Users\Public\Documents\Avid Media Composer First\Settings
    MC State
    Site Attributes
    Site Settings

    MacBook Pro 15 2018 Intel Core i7 2.6GHz Mac 10.13.6 Intel UHD 630. [view my complete system specs]
  • Wed, Aug 1 2018 9:47 PM In reply to

    Re: Media Composer First, Publishing Error - HELP

    Done. Shall I try again now?

    Windows 10 Home Intel Core i7 5500U CPU at 2.40 GHz, 240 MHz, 2 cores, 4 logical processors 8Gb RAM DDR3 1,000 Gb HDD [view my complete system specs]
  • Thu, Aug 2 2018 2:40 AM In reply to

    • RalphC
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Wed, Sep 2 2015
    • Posts 1,729
    • Points 19,035
    • Avid Customer Advocate
      Avid Customer Service
      Avid Employee
      SystemAdministrator

    Re: Media Composer First, Publishing Error - HELP

    Go ahead and publish? By the way did you tried to uninstall and reinstall? Are there any other harddrive USB drive connected?

     

     

    Thanks,

    RalphC

    MacBook Pro 15 2018 Intel Core i7 2.6GHz Mac 10.13.6 Intel UHD 630. [view my complete system specs]
  • Thu, Aug 2 2018 2:03 PM In reply to

    Re: Media Composer First, Publishing Error - HELP

    Didn't work, I'm afraid. I closed down the app and re-launched it after deleting the files you mentioned. Then I created a new project with two clips and tried to publish it but got the same error as before.

    I did uninstall and re-install shortly before I first posted to this thread. Also, yesterday the Application Manager invited me to install version 2018.7 (it spoke of "bug fixes", so I liked the sound of that ...) but however often I try to do that it won't install - it just keeps telling me I need to install, but it won't let me do so. I think what I might do now is to uninstall again and load 2018.7 from scratch, see if that makes any difference.

    I do have an external USB HDD attached sometimes, yes. But in this instance the media files I'm using are on the C drive.

    Windows 10 Home Intel Core i7 5500U CPU at 2.40 GHz, 240 MHz, 2 cores, 4 logical processors 8Gb RAM DDR3 1,000 Gb HDD [view my complete system specs]
  • Fri, Aug 3 2018 10:38 AM In reply to

    • RalphC
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Wed, Sep 2 2015
    • Posts 1,729
    • Points 19,035
    • Avid Customer Advocate
      Avid Customer Service
      Avid Employee
      SystemAdministrator

    Re: Media Composer First, Publishing Error - HELP

    Piers Fletcher:
    Application Manager invited me to install version 2018.7 (it spoke of "bug fixes", so I liked the sound of that ...) but however often I try to do that it won't install - it just keeps telling me I need to install,

     

      We found an issue with the MC2018.7 installer, I recommend you unistall 2018.5 then install 2018.7, you can get the download via Avid master account. 

     

     

    Thanks,

    RalphC

    MacBook Pro 15 2018 Intel Core i7 2.6GHz Mac 10.13.6 Intel UHD 630. [view my complete system specs]
  • Sat, Aug 4 2018 8:49 AM In reply to

    Re: Media Composer First, Publishing Error - HELP

    Thanks. I've done that, and the installation appeared to succeed but seems to have made matters worse. Now I can't even place a clip into the timeline at all - when I try to, I get this error message:

    Ralph, I sincerely thank you for your efforts so far but I think I'm going to give up. There's clearly something about my computer set-up that doesn't agree with the Avid software, so I think I'm just going to have to try a different program. It's a shame, because I work in Avid all the time in my professional capacity, but at the moment it's taking all my personal time just trying to get the app to run on my own equipment, and I think it'll be quicker to just learn a different system.

    Windows 10 Home Intel Core i7 5500U CPU at 2.40 GHz, 240 MHz, 2 cores, 4 logical processors 8Gb RAM DDR3 1,000 Gb HDD [view my complete system specs]
  • Mon, Aug 6 2018 1:44 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,948
    • Points 214,875
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Media Composer First, Publishing Error - HELP

    Piers...

    email me off the forum and include the link to this thread.  I have an idea here...

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Sat, Sep 29 2018 8:50 PM In reply to

    • tommix
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Tue, Oct 14 2008
    • Posts 201
    • Points 2,475

    Re: Media Composer First, Publishing Error - HELP

    All versions until 2018.9 have worked perfectly. Now I join some of the rest of you.

     

    Now an export to Utube -- same error

     

    Clue: I did a mixdown of a LINKED file and it worked fine. And, the published SEQUENCE is also fine despite the publishing error. So the error comes after the Sequence file has been created.

     

     

    I did do one thing before installing 18.9 -- I emptied all these folders.

  • Sun, Sep 30 2018 1:02 PM In reply to

    Re: Media Composer First, Publishing Error - HELP

    I'm afraid I just gave up eventually. I dare say it's my own fault in some way, but I just couldn't get the Avid software to run, so I've gone elsewhere.

    Windows 10 Home Intel Core i7 5500U CPU at 2.40 GHz, 240 MHz, 2 cores, 4 logical processors 8Gb RAM DDR3 1,000 Gb HDD [view my complete system specs]
  • Fri, Oct 5 2018 6:28 AM In reply to

    Re: Media Composer First, Publishing Error - HELP

    I had the same problem and I found the solution was to delte the User and Project settings
    http://community.avid.com/forums/t/36514.aspx

    Media Composer then re-creates (the default) settings when you open up the software.

  • Sun, Oct 7 2018 9:44 PM In reply to

    • tommix
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Tue, Oct 14 2008
    • Posts 201
    • Points 2,475

    Re: Media Composer First, Publishing Error - HELP >> SOLUTION

    You do not have to give up on using MCF.

    1) Mixdown video.

    2) Mixdown audio.

    3) The two or three files will be in yourAvidMedia folder.

    4) Drop them into another NLE. I use Resolve.

    5) Export your movie as DNxHD or ProRes.

    6) If needed, upload DNxHD or ProRes to YouTube or Vimeo. Let them do the single compression to h.264/

Page 3 of 4 (49 items) < Previous 1 2 3 4 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller