Latest post Fri, Jun 9 2017 8:30 AM by Typhon2007. 48 replies.
Page 2 of 4 (49 items) < Previous 1 2 3 4 Next >
Sort Posts: Previous Next
  • Sat, Jan 21 2017 12:23 AM In reply to

    • mtahir
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • UK
    • Posts 480
    • Points 5,865

    Re: Media Composer 8.7 Render Error/Bug one frame

    Is this a problem to do with frame rates other than 25/50? Because, like Joachim, I've not seen an issue on a little test clip (AVCHD 1080i/50), with CC applied, which was linked and imported to DNxHD120.

    MC2018.1 (Win7) | Dell T7500 with 2 x 6-Core Intel Xeon X5690 3.46GHz CPUs | Triple-Channel 64GB (32GB per CPU) 1333MHz DDR3 EEC FBDIMM | 3GB nVidia Quadro... [view my complete system specs]
  • Sun, Jan 22 2017 8:58 PM In reply to

    • luca.mg
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Roma - Italy
    • Posts 5,610
    • Points 65,805

    Re: Media Composer 8.7 Render Error/Bug one frame

    I see this too, MC 8.7.2, 25p sequence with 6 video tracks PiPs effects.

    Symphony 2018.12.3, BM Intensity Pro 4k, Windows 10, i7-5930K, 32 GB ram, Quadro K620 [view my complete system specs]

    peace luca

  • Sun, Jan 22 2017 9:09 PM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,335

    Re: Media Composer 8.7 Render Error/Bug one frame

    luca.mg:

    I see this too, MC 8.7.2, 25p sequence with 6 video tracks PiPs effects.

    thxs , does disabeling GPU effects and rerender fix it

     

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Mon, Jan 23 2017 7:49 AM In reply to

    • luca.mg
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Roma - Italy
    • Posts 5,610
    • Points 65,805

    Re: Media Composer 8.7 Render Error/Bug one frame

    Hi Tomas, I didn't try to disable GPU fx, since that gig is over, but the issue has been reported over the L2 and I seem to remember that the suggested workaround was to disable GPU fx, while waiting for a fix...

    Symphony 2018.12.3, BM Intensity Pro 4k, Windows 10, i7-5930K, 32 GB ram, Quadro K620 [view my complete system specs]

    peace luca

  • Mon, Jan 23 2017 7:56 AM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,335

    Re: Media Composer 8.7 Render Error/Bug one frame

    luca.mg:

    Hi Tomas, I didn't try to disable GPU fx, since that gig is over, but the issue has been reported over the L2 and I seem to remember that the suggested workaround was to disable GPU fx, while waiting for a fix...

    thxs, and this was with the PIP effect , so no CC applied , if so , the GPU render issue affects also the PIP effect

     

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Mon, Jan 23 2017 9:37 AM In reply to

    • luca.mg
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Roma - Italy
    • Posts 5,610
    • Points 65,805

    Re: Media Composer 8.7 Render Error/Bug one frame

    PiPs only, the issue seems to be rendering related, whatever the effect is; it was a two minutes timeline, with six video tracks and 18 audio tracks, a bunch of them with multiple RTAS effects, unrendered audio dissolves and old fashioned EQs; 1920x1080 25p project with XDcam 50 and DNxHD 120 stuff; occasional linked clips were transcoded before rendering, and no glitches whatsoever before the render.

    Symphony 2018.12.3, BM Intensity Pro 4k, Windows 10, i7-5930K, 32 GB ram, Quadro K620 [view my complete system specs]

    peace luca

  • Mon, Jan 23 2017 12:04 PM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,335

    Re: Media Composer 8.7 Render Error/Bug one frame

    Ok, thanks again , I can reproduce this with the PIP effect upgraded to 3d Warp , this on 1080 50i and dnx

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Mon, Jan 23 2017 12:41 PM In reply to

    • luca.mg
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Roma - Italy
    • Posts 5,610
    • Points 65,805

    Re: Media Composer 8.7 Render Error/Bug one frame

    Ops Tomas, I forgot to mention, it was PiPs promoted to 3D on my sequence as well, my apologies.

    Symphony 2018.12.3, BM Intensity Pro 4k, Windows 10, i7-5930K, 32 GB ram, Quadro K620 [view my complete system specs]

    peace luca

  • Mon, Jan 23 2017 1:06 PM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,335

    Re: Media Composer 8.7 Render Error/Bug one frame

    No prob and we see the same thing , ordinary PIP seems to GPU render correct but the 3D warp is also broken re GPU rendering so it´s not only the CC effects.

    Confirmed and reported ..

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Thu, Feb 2 2017 5:03 PM In reply to

    • Vilem
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Sat, Apr 10 2010
    • Prague
    • Posts 1,408
    • Points 15,505

    Re: Media Composer 8.7 Render Error/Bug one frame

    Hi all,
    I have the same behavior here, erroneous frames while rendering is enabled GPU.
    1080p50 project, source material UHD 50p (DNxHR HQ), the use of frame flex.
    "Disable GPU effekts" helps correct rendering.
    V.

    AVID MC2019.6 - dongle, HP Z620 - 2 x Intel Xeon E5-2620, Quadro P2000 - driver 411.95, RAM 48GB - DDR3, BM Intensity Pro 4k - 10.11, W10 - 64bit Professional... [view my complete system specs]
  • Mon, Feb 20 2017 11:52 PM In reply to

    • fanboy666
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Feb 24 2015
    • Posts 7
    • Points 95

    Re: Media Composer 8.7 Render Error/Bug one frame

    Same here. XDCAM-footage. Took me ages to recognize, that it's not my fault.

    Is there an announcement for a fix I did not notice?

  • Fri, Feb 24 2017 3:57 PM In reply to

    • zonik
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Jan 15 2011
    • Posts 28
    • Points 485

    Re: Media Composer 8.7 Render Error/Bug one frame

    Are you talking about something like venetian blinds I get when rendering a simple dissolve on a Matte-Key? Re-creating the dissolve and a second render pass fixed it for this clip. Media Composer 8.8

    Media Composer 8.8 Windows 10 Pro [view my complete system specs]
  • Sat, Feb 25 2017 12:02 PM In reply to

    • BarkinMadd
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Ontario, Canada
    • Posts 4,673
    • Points 61,060

    Re: Media Composer 8.7 Render Error/Bug one frame

    I've seen this sort of thing, zonik. Disabling GPU in the render settings (as discussed in this thread) should resolve this sort of issue. The fact that you cleaned this one up by recreating speaks to the random nature of the bug.

    Camera(s) PXW-X70, HDR-FX1, Hero 6 Black | MC 18.12.1 | QT 7.7.9 | Continuum 2019 | Sapphire 2019 | Mocha Pro 2019 | Titler Pro 6 | Windows 10 Pro x64... [view my complete system specs]

    Steve

    ______________________

    www.nelliedogstudios.com

  • Tue, Mar 14 2017 7:50 PM In reply to

    Re: Media Composer 8.7 Render Error/Bug one frame

    I saw this same issue in 8.7.  Recently upgraded to 8.8 and now I also get the one-frame color correction issue.  Just disabled GPU rendering so hopefully that solves it.  Delivering to a client at the end of the week!

  • Tue, Mar 14 2017 7:53 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,501
    • Points 221,960
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Media Composer 8.7 Render Error/Bug one frame

    It shoud peace.....

    they are working on it for 8.8.2

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

Page 2 of 4 (49 items) < Previous 1 2 3 4 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller