Latest post Fri, Jun 6 2014 4:27 PM by Kevin Klimek. 1 replies.
Page 1 of 1 (2 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, Jun 6 2014 2:40 PM

    • mr dave
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • toronto
    • Posts 77
    • Points 875

    MC ver 8 ama editing

    I have a sequence in a project that plays fine using my system that is running

    on MC 5.5.5  Mac OS 10.7.5  quad core Ram 8GB...  

    Most of the sequence is AMA linked  files   ( no green dot )

     

    When I try to run it my other   8 core MAC OS 10.8.5   with 8gb ram

    running either MC 6.5 or MC 7 or MC 8  

    the AMA files have a green dot and won't play to  speed

    In fact  this set up will not play AMA linked files

    Why is it a MC  3 versions older has better AMA functions

    iMac Mac os Sierra 10.12.6 Avid 2019.7 [view my complete system specs]
  • Fri, Jun 6 2014 4:27 PM In reply to

    Re: MC ver 8 ama editing

    Is the green dot because of the project framerate mismatch or FrameFlex?  If you enter effects mode on one of the clips, you should see if FrameFlex is listed.

    Depends on the type of footage and how large it is.  Older systems automatically snapped larger files to 1920x1080, with FrameFlex you can use any part of the frame to fill that raster, so there's more computation as it plays.

    What kind of footage?

    Symphony v2019 | OS 10.13.6 • Nitris DX • 12-core MacPro (Mid 2012) • 36 GB RAM • Facilis Terrablock 24EX [view my complete system specs]

    -- Kevin

Page 1 of 1 (2 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller