Latest post Wed, Apr 16 2014 10:35 PM by gepartners. 8 replies.
Page 1 of 1 (9 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, Jul 30 2013 11:45 PM

    V7 colour change between pause and play

    Hi. Just upgraded to V7.0.0 and when playing, the image switches slightly brighter. When pausing, it returns to a slightly darker image. Anybody got any clues / fixes? Thanks!

     

    MacPro OSX 10.8.4

    MacPro 2x2.26GHz Quad Core Intel Xeon 8 GB RAM, OS 10.8.4, MC7

  • Wed, Jul 31 2013 12:59 PM In reply to

    • mBlaze
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Boston
    • Posts 427
    • Points 4,905

    Re: V7 colour change between pause and play

    I notice the same thing on my Mac system (10.7.5) with MC v6.5. I had just assumed it had something to do with the video hardware in the Mac.
    Avid Media Composer 7.0.3 on MacBook Pro 2.5GHz Intel Core i7 [view my complete system specs]

    James Burke
    Video Producer / Editor / Designer
    blog.DVfanatics.com

  • Wed, Jul 31 2013 1:34 PM In reply to

    Re: V7 colour change between pause and play

    What video card are you using?  Is there any control software related to that card that you are using?

    Symphony v2019 | OS 10.13.6 • Nitris DX • 12-core MacPro (Mid 2012) • 36 GB RAM • Facilis Terrablock 24EX [view my complete system specs]

    -- Kevin

  • Wed, Jul 31 2013 1:42 PM In reply to

    • mBlaze
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Boston
    • Posts 427
    • Points 4,905

    Re: V7 colour change between pause and play

    I can't speak for Steen, but my built-In display on my MacBook Pro is Intel HD Graphics 3000, I don't see the color shift between play and pause on this screen. For my second screen (via Thunderbolt), it's listed as AMD Radeon HD 6770M. This screen has the color shift on play.
    Avid Media Composer 7.0.3 on MacBook Pro 2.5GHz Intel Core i7 [view my complete system specs]

    James Burke
    Video Producer / Editor / Designer
    blog.DVfanatics.com

  • Wed, Jul 31 2013 2:25 PM In reply to

    Re: V7 colour change between pause and play

    Hi Kevin. I have 2 NVIDIA GeForce GT120 cards. No control software. When I loaded v7 right after I loaded OS 10.8.4, it prompted me to install an NVIDIA driver which I did (but never had to previously). Also odd is that in Full Screen Mode, the colour shift does not happen, only in composer window. Thank you.

    MacPro 2x2.26GHz Quad Core Intel Xeon 8 GB RAM, OS 10.8.4, MC7

  • Wed, Jul 31 2013 3:38 PM In reply to

    Re: V7 colour change between pause and play

    Hi again. I'm trying various fixes as it's getting annoying, but don't think it's necessarily an Avid problem, as when I drag the composer window to the other identical Apple Display (my bin monitor), video plays normally. It's something to do with video playing on that monitor. Any thoughts or tips greatly appreciated. 

    MacPro 2x2.26GHz Quad Core Intel Xeon 8 GB RAM, OS 10.8.4, MC7

  • Sat, Apr 5 2014 7:52 PM In reply to

    Re: V7 colour change between pause and play

    I have the same problem, but it's only with my (old) Apple monitor.

  • Sun, Apr 6 2014 2:20 PM In reply to

    • JKL32
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Sat, Dec 22 2007
    • The Netherlands
    • Posts 210
    • Points 2,945

    Re: V7 colour change between pause and play

    Go to your display settings, and set the same color profile for the left and right monitor.

    Avid Media Composer 8.6, BMD UltraStudio Mini Monitor(Desktop Video 10.8), New Mac Pro 8 core, D700, 64g RAM, El Capitan [view my complete system specs]
  • Wed, Apr 16 2014 10:35 PM In reply to

    Re: V7 colour change between pause and play

    Just saw this happening.  it seems to be associated with the finder menu bar.  in the display settings, if you move the menu bar to the suspect monitor, the issue goes away.

Page 1 of 1 (9 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller