Latest post Mon, Mar 19 2012 2:41 PM by Ian Stockdale. 3 replies.
Page 1 of 1 (4 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Sun, Mar 18 2012 7:09 PM

    • Ian Stockdale
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Jun 3 2009
    • Plymouth U.K.
    • Posts 38
    • Points 470

    1 frame advance with HDCam 5500 SR

    I've had the above deck on hire and ALMOST every time I've tried to print to it,  10:00:00:00 becomes 09:59:59:24.  I've sent the deck back today but tried almost every combination of time code options I could think of.  I assembled from preset time code, inserted on pre blacked tape all set to TC Regen but 8 out of 10  times all arrives that 1 frame early!  Odd thing is that the bars start in the right place, 09:58:00:00 but by the time it get to 10 o'clock............

    Locked to incoming video via HD SDI, 1080 50i.

    For the next time, has anyone had the same problem?

    HPxw8400 workstation, Twin 3Ghz Xeons, 5G RAM, Win 7 pro 64 bit, NVidea Quadro FX1500, 2xWD500 3x Seagate Barracuda 1TB SATA's, Texas instruments OHCI... [view my complete system specs]
    Filed under: ,
  • Sun, Mar 18 2012 7:51 PM In reply to

    Re: 1 frame advance with HDCam 5500 SR

    Tried a BB gen?

    Media Composer Symphony | PT Ultimate | Win10 HPZ | OSX MBP | ISIS5000 [view my complete system specs]
  • Sun, Mar 18 2012 9:00 PM In reply to

    • Kristina
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Sun, Nov 28 2010
    • Germany
    • Posts 462
    • Points 5,590

    Re: 1 frame advance with HDCam 5500 SR

    Hi,

     

    did you also checked tc settings in the menu of the HDCamSR? (parameter 400 ff)

    I remember we had the same with IMX recorder, when cueup during preroll is not set to TC only but is also allowed to cueup using ctl.

    Maybe have a look in the manual as there are 3-4 settings around 400, that can change the cueup and linear editing behaviour.

    Best regards,

     

    Kristina

    several z800 and xw8600 Nitris DX, MC v.5.5.3, Win XP Prof SP3, ISIS-5000 16TB with Force 10 Switch 10Gig, several MOG S1010 ingest servers, several EVS... [view my complete system specs]
  • Mon, Mar 19 2012 2:41 PM In reply to

    • Ian Stockdale
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Jun 3 2009
    • Plymouth U.K.
    • Posts 38
    • Points 470

    Re: 1 frame advance with HDCam 5500 SR

    Thanks for the suggestions but on hooking up our trusty A500 I got exactly the same problems.  I hadn't had the chance to check the whole system out as we had changed from MC 3.4.5 (Mojo) over to 6.01 half way through an edit!  Replaced Mojo with BMD HD Extreme 3, all sorts of issues with GPU and drivers and this one was driving me to distraction.........

    Reported fault to BMD and before I got a response (I did call support with the problem last week - yet to receive a reply to emailed request) checked their site for drivers, Lo and behold a new driver was issued two days ago and thus far.........print to tape looks 100% on the mark - fingers crossed!

    So if you're constantly a frame out with a BMD card, update your drivers and hit 10 o'clock every time!

    HPxw8400 workstation, Twin 3Ghz Xeons, 5G RAM, Win 7 pro 64 bit, NVidea Quadro FX1500, 2xWD500 3x Seagate Barracuda 1TB SATA's, Texas instruments OHCI... [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (4 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller