Latest post Wed, Oct 10 2018 8:27 PM by Kev Bo. 29 replies.
Page 2 of 2 (30 items) < Previous 1 2
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, Apr 3 2012 9:11 PM In reply to

    • AndersL
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Aug 13 2010
    • Copenhagen
    • Posts 11
    • Points 145

    Re: Title Tool problem MC6

    Like i wrote in the earlier post,

    try to unistall the Sony software, restart your computer and i think your title tool will work.

    This is what made my title tool work!

    WINDOWS 7 PROFESSIONAL (64) AVID SYMPHONY NITRIX DX, software version 6.01 HP z800 workstation NVIDIA QUADRO FX3800 1 GB VIDEO CARD 2 x XEON X5650... [view my complete system specs]
  • Tue, Apr 3 2012 9:19 PM In reply to

    • dori_bashan
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • ISRAEL
    • Posts 647
    • Points 7,990

    Re: Title Tool problem MC6

    Hi

    Can one of the modoraters escalate this issue?

    I can confirm the bug on a fully supported xw8600 system

     

    90x Media Composer, 8x Symphony Nitris, 8x ISIS 5000, ,6x Pro Tools, 4x Assimilate SCRATCH Systems- Opus Post Production, ISRAEL. [view my complete system specs]
  • Thu, Apr 19 2012 12:18 PM In reply to

    • Gretski
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 170
    • Points 2,275

    Re: Title Tool problem MC6

    I have the save title problem but the title tool has a string of other problems including: lack of kerning withing a line (Alt+arrows), One font size only in a block of text etc.

    It seems that in the rewrite for MC6 a number of useful features have been missed

    Asus X299, i7 7820, Nvidia 2000M 32GB ram, NVME SSD 8.9.1 ( yes its very fast!) [view my complete system specs]
  • Sat, Apr 21 2012 8:35 AM In reply to

    • DIESELE
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Mon, Apr 28 2008
    • Cymru/Wales
    • Posts 1,046
    • Points 12,895

    Re: Title Tool problem MC6

    AndersL:

    We have discovered its a Sony plugin related issue.

    If you remove all the Sony PDWU1/U2, FAM and ama plugins from your computer it should work again.

    I get the weird save now and again (ohh and lots of other weird stuff!).

    I have loaded P2 AMA plugins but am not aware I have anything Sony.  How do you check/delete?

    Thanks

     

    MC 8.5.3, Blackmagic Intensity Pro (cant get it working well in 4k though...), WIN 10 on 2000Mbps M.2 SSD, Nvidia Quadro K2000, Asus X99 Mobo, 4.0 GHz Hex core CPU, 32Gb 2800 Mhz RAM, WD Black 8Tb RAID10

    VIDEO MEDIA PRODUCTION COMPANY AND FACILITIES CARDIFF, LONDON, BRISTOL, WALES, CRACKING PRODUCTIONS

     

  • Fri, Apr 27 2012 11:59 AM In reply to

    • j4940
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Charlotte, NC
    • Posts 127
    • Points 1,475

    Re: Title Tool problem MC6

    I have googled the world wide web but cannot seem to find the untility 2.3.0 from sony. There is a 3.1.1. Has any one had any luck with 3.1.1?

    HP Z800 Dual Quad Xeon 2.27ghz Nvidia FX4800 Vista Business 64 MC 3.5.9 Mojo DX MediaNet Client 5.1.3 4 TB LanShare EX 3 MediaNet 4.1.6 [view my complete system specs]

     

     

  • Fri, Apr 27 2012 2:49 PM In reply to

    • ronn
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • San Diego
    • Posts 989
    • Points 12,425

    Re: Title Tool problem MC6

    Media Composer 2018.9 with Intensity Pro 4K, Lenovo P500, Win-7 64 Prof. 16GB RAM, Nvidia 2200, Sony FS7, EX1, Ninja Assassin, Came-TV Mini2, Harley Dyna... [view my complete system specs]

    Ronn Kilby

    San Diego

  • Fri, Apr 27 2012 3:15 PM In reply to

    Re: Title Tool problem MC6

    or this one
    http://support.sonybiz.net/
    type pdw-u1

    software/drivers tab.

    I myself am running the 2.3.2 (the latest before v3 with pdw-u2 release) with the pdw-u1

    I keep on using it, because discs made on the pdw-u1 with v3.x.x cannot be read with pdw-u1 that are still on 2.x.x VFAM drivers. (and most tv stations, are still on 2.x.x here)

    Social Media Manager at Avid
    Editor-in-Chief avidblogs.com

    Got a great story to tell for #TimelineTuesday?
    Want to share a Media Composer Tutorial on #TutorialThursday?
    Contact me!

    Twitter: @editorbelga
    Facebook: fb.com/editorbelga 
    WWLD

     

  • Fri, Apr 27 2012 8:45 PM In reply to

    • Gretski
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 170
    • Points 2,275

    Re: Title Tool problem MC6

    While we are on the Title Tool - I cant get the cut/copy and paste to work between titles.  You used to be able to copy text in a title - close it and paste it into a new one.  I guess it no longer saves it in the clipboard.   

     

    mmm

    Asus X299, i7 7820, Nvidia 2000M 32GB ram, NVME SSD 8.9.1 ( yes its very fast!) [view my complete system specs]
  • Mon, Jul 9 2012 9:56 PM In reply to

    • DKxyz
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, May 6 2011
    • Posts 256
    • Points 2,885

    Re: Title Tool problem MC6

    Trying to quit Avid, I get this message "please close the title tool first" - the Title Tool is long closed.  For anyone with same problem you have to ctrl alt del and close AvidTitleTool*32 via task manager!

  • Mon, Jul 9 2012 10:05 PM In reply to

    • ronn
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • San Diego
    • Posts 989
    • Points 12,425

    Re: Title Tool problem MC6

    I think the current Title Tool code was rewritten by Aliens or Interns. Or Alien Interns. Either way it's an abomination.

    "Trying to quit Avid..." sounds like a line from Brokeback Mountain.

    Media Composer 2018.9 with Intensity Pro 4K, Lenovo P500, Win-7 64 Prof. 16GB RAM, Nvidia 2200, Sony FS7, EX1, Ninja Assassin, Came-TV Mini2, Harley Dyna... [view my complete system specs]

    Ronn Kilby

    San Diego

  • Tue, Jul 10 2012 1:17 PM In reply to

    • ScottK
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Aug 7 2008
    • Posts 12
    • Points 160

    Re: Title Tool problem MC6

    If you are working with XDcam material, and the XDcam Drive utility software is running in the background, you have to exit from the software by right clicking on utility in toolbar. For some reason, the title tool app. doesn't like to work properly with XDcam workflow. Also, when you close out of title tool, you'll notice that the app. is still open on the lower toolbar. You can exit it from there without the "cntrl.alt.del." method. I have been experiencing the same issues since our Symph. 6 upgrades. Hopefully AVID will work out the BUGS!!!  Hope this helps...

  • Mon, Aug 20 2012 11:44 AM In reply to

    • Gretski
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 170
    • Points 2,275

    Re: Title Tool problem MC6

    so dissapointed. 6.03 STILL has the same problem  - intermitently giving the message " a title is currently being saved.  Do you really want to close the title tool" and when you hit "yes" it loses all your work.

    This is a know bug documented back to the 1st release of MC6

    does anyone have a work around?

    Asus X299, i7 7820, Nvidia 2000M 32GB ram, NVME SSD 8.9.1 ( yes its very fast!) [view my complete system specs]
  • Fri, Oct 19 2012 1:12 PM In reply to

    • Matiss
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Aug 25 2010
    • Posts 11
    • Points 125

    Re: Title Tool problem MC6

    I had the same problem. I found that it only happens if you move through timelime with effect editor open. So if you close it before editing next title, then everything should be ok.

  • Sat, Apr 4 2015 11:45 PM In reply to

    • Seibel
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Dec 18 2013
    • Los Angeles
    • Posts 22
    • Points 230
    • Avid Certified Instructors - Video
      Avid Certified User

    Re: Title Tool problem MC6

    Having the same issue with Title Tool. I'm on Avid 7 Mac. Title tool opens, I can type.  When I close it, the title is not saved.  It's in a weird state between being open and closed and not saved.  When I open title tool again, my text is still there.  

     

     

    So strange. 

  • Wed, Oct 10 2018 8:27 PM In reply to

    • Kev Bo
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Oct 10 2018
    • Posts 1
    • Points 5

    Re: Title Tool problem MC6

    DKxyz:

    Trying to quit Avid, I get this message "please close the title tool first" - the Title Tool is long closed.  For anyone with same problem you have to ctrl alt del and close AvidTitleTool*32 via task manager!

    THANK YOU!

Page 2 of 2 (30 items) < Previous 1 2

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller