Latest post Thu, Dec 3 2009 10:03 PM by Paul Winkle. 5 replies.
Page 1 of 1 (6 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Thu, Dec 3 2009 5:04 PM

    Avid Media Composer 4 on Windows 7 with tape deck JVC-BR DV3000U

    I have just got a new system with windows 7 and media composer 4. I hooked in the tape deck and tried all the steps that worked to get the deck to work on xp media composer 3.9. Is there something i'm missing. I have tried to do the deck config in media composer and that doesn't work. Restarted windows and MC. Still nothing works.

  • Thu, Dec 3 2009 5:59 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,736
    • Points 224,820
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Avid Media Composer 4 on Windows 7 with tape deck JVC-BR DV3000U

    Hi Paul,

    First Avid hasnt approved Windows 7 and Media Composer yet.  While some have gotten it to work, we dont have configuration, setup etc. requirements and advice here for you yet.

    I can try and assist - what deck are you tryign to connect and how are you connecting it?

    marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Thu, Dec 3 2009 6:07 PM In reply to

    Re: Avid Media Composer 4 on Windows 7 with tape deck JVC-BR DV3000U

    Have you got access to another brand of deck to try?  Historically it has often been difficult to make JVC "decks" play nicely with anything other than other JVC devices.

  • Thu, Dec 3 2009 9:04 PM In reply to

    Re: Avid Media Composer 4 on Windows 7 with tape deck JVC-BR DV3000U

    Deck:JVC-BR DV3000U  Connection:Firewire

  • Thu, Dec 3 2009 9:24 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,736
    • Points 224,820
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Avid Media Composer 4 on Windows 7 with tape deck JVC-BR DV3000U

    I havent been able to connect with the deck peeps yet and they are most likely gone for the evening but....

    The deck was removed from the Suppoted Device list and

    This model is known to have unreliable FireWire device control and the JVC deck template specifically for this deck was actuakly removed in 4.0.4.

    Let me double check with the deck folks in the am - ping me on email to remind me to close the loop for you.

    marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Thu, Dec 3 2009 10:03 PM In reply to

    Re: Avid Media Composer 4 on Windows 7 with tape deck JVC-BR DV3000U

    Marianna:

    The deck was removed from the Suppoted Device list and

     

    This is the same thing that your "peeps" told us last time we had an error and then they put out a fix in media composer 3.5.1 So is there any planned updates to MC 4.0 to fix this problem? Also please keep trying to contact your "deck peeps" for me

Page 1 of 1 (6 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller