Latest post Thu, Nov 19 2009 1:13 PM by mjolnarn. 3 replies.
Page 1 of 1 (4 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Thu, Nov 19 2009 3:46 AM

    Can't capture from any 1394 source after 3.5 to 4.0.3 upgrade

    Had MC 3.5 Academic, was working relatively well, a few issues with capturing from a JVC camera.

     

    Recently finished the upgrade to 4.0.3 (thanks to Marianna my new hero).  But alas--now I cannot capture from ANY camera or deck.  It is as if the upgrade made my 1394 ports invisible to Avid and other software.  Capture tool simply says NO DECK.  No biggie normally, I'd go into deck configuration, etc.  It "sees" the OHCI channel there, but after "apply" no luck.  I tried new cables, old cables, front and rear ports, and two other DV cameras that worked fine before the upgrade. 

     

    For what it is worth, not even windows Movie Maker or other consumer editing programs see the cameras either.  Of course under device manager windows says the 1394 ports are working fine.  Ha!

     

    I no longer even get the semi satisfying Windows "hey I see ya plugged somethin' in there" chime when I plug in the cameras via firewire and turn them on in VCR mode.

     

    Maybe linear editing wasn't so bad after all.  :)

     

    Could the MC 4.0.3 upgrade have affected the firewire connections that adversely?  'Bout ready to retreat to 3.5.  Anyone else have similar experiences?

    Gateway LX6810-01, Intel Core 2 quad CPU Q8200 @ 2.33 GHz, 8GB memory, Windows 7 Professional 64 bit, 750GB & 1TB media, NVIDIA GeForce GT 120 [view my complete system specs]

    Douglas Flanagan

    Instructor of Radio-Television Broadcasting

    Herkimer County Community College

    Herkimer, NY  13350

    flanagadp@herkimer.edu

    www.herkimer.edu

  • Thu, Nov 19 2009 6:40 AM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,365

    Re: Can't capture from any 1394 source after 3.5 to 4.0.3 upgrade

    Douglas Flanagan:

    For what it is worth, not even windows Movie Maker or other consumer editing programs see the cameras either.  Of course under device manager windows says the 1394 ports are working fine. 

     

    Gateway doesn´t tell in their specs what type of firewire chips they are using, my guess would be that it is Via and that might be your problem, you are also using an uncorrect OS.

    I would start with buying an fw card with a TI chipset to see if that works better.

    edited ...  sorry, you have multiple posts about this, ignore my answer

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Thu, Nov 19 2009 1:04 PM In reply to

    Re: Can't capture from any 1394 source after 3.5 to 4.0.3 upgrade

    Yup, knew it was risky on the Gateway but since the trial MC ran fine, I thought I'd give it a try.  Relatively new PC, might run the issue past GW themselves, seeing as it did work fine before.

     

    "multiple posts"?

    Gateway LX6810-01, Intel Core 2 quad CPU Q8200 @ 2.33 GHz, 8GB memory, Windows 7 Professional 64 bit, 750GB & 1TB media, NVIDIA GeForce GT 120 [view my complete system specs]

    Douglas Flanagan

    Instructor of Radio-Television Broadcasting

    Herkimer County Community College

    Herkimer, NY  13350

    flanagadp@herkimer.edu

    www.herkimer.edu

  • Thu, Nov 19 2009 1:13 PM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,365

    Re: Can't capture from any 1394 source after 3.5 to 4.0.3 upgrade

    Douglas Flanagan:

    "multiple posts"?

    Yes, will give you multiple answers

    Anyhow, I would start with trying a TI card, a cheap and fast solution if it works

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

Page 1 of 1 (4 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller