Latest post Mon, Jun 9 2008 1:28 PM by ibayerl. 6 replies.
Page 1 of 1 (7 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Mon, Dec 17 2007 5:25 AM

    • Rock007
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 20 2005
    • New York
    • Posts 28
    • Points 340

    CRAZY PIP Jitter!

    Having this Picture-in-Picture jitter issue---not a new issue but just so sick of having it.  Anyone have a solution.  When the picture moves any which way---it jitters!  Doesn't matter how fast or slow you make it---it just won't stop.  Please tell me that someone has found an AVID solution to making pictures float on and off screen NICELY?!?!? HELP!

    Microsoft Windows XP Professional Version 2002 Service Pack 2--Dell Dimension 9100 [view my complete system specs]
  • Mon, May 19 2008 12:52 PM In reply to

    • ibayerl
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Oct 23 2007
    • austria
    • Posts 22
    • Points 245

    Re: CRAZY PIP Jitter!

    I'm having the same problem and would be thankfull if anyone has a solution.

    thanks

    mediacomposer 3.0.5 on HP XW8200, 3.5GB RAM [view my complete system specs]
  • Mon, May 19 2008 1:47 PM In reply to

    • NDLC21
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Jul 3 2007
    • Posts 28
    • Points 420

    Re: CRAZY PIP Jitter!

    Are you using keyframes to move the pitcure ?

  • Mon, May 19 2008 4:09 PM In reply to

    Re: CRAZY PIP Jitter!

    Are you by any chance watching an interlaced program on a progressive monitor?

     

    Media Composer /w Symphony option | PT-HD | Win7Pro64 HP | OSX MBP | ISIS5000 | Nitris DX | Artist Mix & Transport & Color | AJA T-Tap | Decklink... [view my complete system specs]
  • Mon, Jun 2 2008 2:48 PM In reply to

    • ibayerl
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Oct 23 2007
    • austria
    • Posts 22
    • Points 245

    Re: CRAZY PIP Jitter!

    Yes i'm using keyframes.

    @"Job ter Burg":no i'm watiching the clip on a broadcast monitor that does fine with interlaced material.

    The jitter doesn't concern the fields, it's just the movement of the videolayer itself is jerky/jittery.

    I'm wondering if I'm doing something wrong or if MediaComposer can't render the movement smoother.

    mediacomposer 3.0.5 on HP XW8200, 3.5GB RAM [view my complete system specs]
  • Mon, Jun 2 2008 3:48 PM In reply to

    • SoHo
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jun 2 2008
    • Posts 1
    • Points 15

    Re: CRAZY PIP Jitter!

    The solution is simple.
    Add another effect onto the PIP.

    For example (since all avid types have that effect) drag (with alt) the color correction effect (under image) onto your PIP.
    Don't adjust it, just render and it will do the trick.

    I usually add a timewarp (without adjustments) to solve it.
     

    Filed under: , ,
  • Mon, Jun 9 2008 1:28 PM In reply to

    • ibayerl
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Oct 23 2007
    • austria
    • Posts 22
    • Points 245

    Re: CRAZY PIP Jitter!

    Hi SoHo,

    I tried your solution but sadly it didn´t improve the quality.

    but maybe I have found the cause of the issue. The material I captured was recorded as progressiv and the project I´m working in is interlaced.

    could this be the cause of my problem?

    mediacomposer 3.0.5 on HP XW8200, 3.5GB RAM [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (7 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller