Latest post Tue, Feb 5 2019 10:29 PM by Steve Swisz. 4 replies.
Page 1 of 1 (5 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Mon, Feb 4 2019 5:12 PM

    • Steve Swisz
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Jan 3 2018
    • Universal City
    • Posts 11
    • Points 115

    AMA H264 Timcode Missmatch Issue

    We thought the issue was with H264 but we have now been received more creative Vendor cuts from Premiere, Final Cut, and Resolve stations. No Timecode or relink issues.... The road keeps leading us back to AVID, and an issue when AMA H264 Files.

    All of the vendors we work on Avid as well as our team here when H264 "Daily" files are AMA'd into a project the EMB timecode will not match the visual, if you bring that H264 file into any of the apps I mentioned above along with QT all the others we tested. The Timecode is match visually and EMB.

    It is far to time consuming to Transcode using a 3rd party to create proper MXF for the AVID. Be great if tech support can look into this further and try to find away to crrect this problem.

    Thanks guys.

    NBC UNIVERSAL - I will pass this onto our In-House Avid Support team here so they can also put in a ticket.

     

     

    PC and MAC Current Version 2019 - 8.9.4.47330 Storage - FACILIS and XSAN [view my complete system specs]
  • Mon, Feb 4 2019 10:57 PM In reply to

    • AntCaladine
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Tue, Sep 11 2007
    • Stourbridge, UK
    • Posts 375
    • Points 4,750

    Re: AMA H264 Timcode Missmatch Issue

    I’ve seen issues with h264 and AMA in 2018.11 with 30p media.

    when it links using avid generic plugin it gets the file duration totally wrong, yet happily plays. Go into a different suite with media on a different drive letter and problems start.

    workaround seems to be to change avid to link using QuickTime 

    I havent seen it since we’re on 2018.12.1 

    2x HP Z8 G4, 96GB ram, Win10 Pro 64bit, Nvidia Quadro P4000 8GB AMC 2020.6 1x HP Z820 16GB ram, Win10 Pro 64bit, Nvidia Quadro 4000 AMC 2020.6 2x Aja... [view my complete system specs]
  • Tue, Feb 5 2019 9:56 PM In reply to

    • Steve Swisz
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Jan 3 2018
    • Universal City
    • Posts 11
    • Points 115

    Re: AMA H264 Timcode Missmatch Issue

    Hey Ant,

    Is there an option to Make QT the Global Default when performing this AMA workflow.

    PC and MAC Current Version 2019 - 8.9.4.47330 Storage - FACILIS and XSAN [view my complete system specs]
  • Tue, Feb 5 2019 10:22 PM In reply to

    • AntCaladine
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Tue, Sep 11 2007
    • Stourbridge, UK
    • Posts 375
    • Points 4,750

    Re: AMA H264 Timcode Missmatch Issue

    Not that I’m aware of.

    Someone else might know if there’s a console command.

    does QuickTime link help with the issue your having?

    2x HP Z8 G4, 96GB ram, Win10 Pro 64bit, Nvidia Quadro P4000 8GB AMC 2020.6 1x HP Z820 16GB ram, Win10 Pro 64bit, Nvidia Quadro 4000 AMC 2020.6 2x Aja... [view my complete system specs]
  • Tue, Feb 5 2019 10:29 PM In reply to

    • Steve Swisz
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Jan 3 2018
    • Universal City
    • Posts 11
    • Points 115

    Re: AMA H264 Timcode Missmatch Issue

    Changing the Plug-In from AVID to QUICKTIME does fix these H264 Files.

    PC and MAC Current Version 2019 - 8.9.4.47330 Storage - FACILIS and XSAN [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (5 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller