Latest post Tue, Jan 1 2019 9:22 PM by Pat Horridge. 1 replies.
Page 1 of 1 (2 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Sun, Dec 30 2018 10:40 AM

    AMA Linking/import makes video look saturated!!

    I AMA linked a video and it came in looking dark and very saturated. That didn't happen with any of the other media that I brought in. Transcoding it didn't change anything either. My project is 23.98 and at RGB 709 or YCbCr 709, it looked the same.

    Has this happened to anyone else?

    My video: 720x486 Codecs: Apple ProRes 422 (HQ), CEA 608, Linear PCM, Timecode Color Profile: 6-2-6

    https://downloader.vip/rufus/ https://appsync.biz/123movies/ https://ovo.fyi/gomovies/

    <!--td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}-->

    <!--td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}-->

  • Tue, Jan 1 2019 9:22 PM In reply to

    Re: AMA Linking/import makes video look saturated!!

    After AMA linking and before transcoding right cick on the master clip and choose source settings then color adapters.

    You may need to remove an incorrect adapter if ones there or add one if its now.

    Basically either the source file is &)( TV levels and is incorrectly has video to full levels adapter applied

    or the source is full levels and needs to have full levels to video levels color adapter added.

    ACI Moderator. I'm not employed by Avid or work for them. I just do this in my spare time. Normally using the current Media Composer version on My... [view my complete system specs]

     

    Broadcast & Post Production Consultant / Trainer  VET

     

    T 07581 201248 | E pat@vet.co.uk | W www.vet.co.uk |


    Media Composer V8.2 Review Background Render

    -

    Follow me on Twitter Pat_H_VET

Page 1 of 1 (2 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller