Latest post Thu, Nov 10 2016 3:17 PM by Marianna. 66 replies.
Page 1 of 5 (67 items) 1 2 3 4 5 Next >
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, Feb 26 2016 2:53 PM

    • Ben Hills
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Oct 17 2007
    • London, UK
    • Posts 35
    • Points 480

    AMPI SESSION CONNECT OUTPUT ERROR

    We've recently updated to MC 8.5. Things have been much smoother in this version, such as trimming (much less sticky now). 

    However, I been getting a re-occuring message when laying footage from a sequence loaded in my source monitor to a new sequence: 

    AMPI_SESSION_CONNECT_OUTPUT_ERROR

    It's quite tempremental, but has only started happening in this version. Once I ok it, I can normally carry on, but it is starting to get frustrating.

    Any ideas?

    Mac Pro 2019 OSX & Windows 10 [view my complete system specs]
  • Sat, Feb 27 2016 7:24 PM In reply to

    • vigstv
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jan 14 2013
    • Posts 4
    • Points 70

    Re: AMPI SESSION CONNECT OUTPUT ERROR

    I am getting the same error and using the same procedure,  whenever I am quickly cutting footage (or another sequence) from the source monitor into the timeline.  i get the AMPI SESSION CONNECT OUTPUT ERROR.... which if i try to continue on and work through it i get a "Segmentation fault" in "Main thread", at Address  0x0. and that compeltely crashes Media Composer.  

    We as well just updated to MC 8.5.  Please anyone help, this is killing all productivity.

     

    I am on a Mac Pro (Late 2013 OS X 10.10.5).  Processor 3.5 Ghz 6-Core Intel Xeon E5.  Memory 32GB.  Graphics AMD FirePro D700.  

     

     

     

  • Mon, Feb 29 2016 2:02 AM In reply to

    • Mondo
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Sydney Australia
    • Posts 1,626
    • Points 18,635

    Re: AMPI SESSION CONNECT OUTPUT ERROR

    AMPI errors are generally related to the AudioSuite plug ins, so I'd check your installation of them etc.

     

    vigstv:
    I am on a Mac Pro (Late 2013 OS X 10.10.5).  Processor 3.5 Ghz 6-Core Intel Xeon E5.  Memory 32GB.  Graphics AMD FirePro D700.  

     

    Try the Mac forum as well...

    HP Z820 16GB RAM Winx64Pro SP1/Xeon 2620 x 2/Quadro 4000 NitrisDX, Fiber client Unity client 5.3 Build 15440, 4 bay SSD dock (Addonics) Custom build: Asus... [view my complete system specs]

    John

    Can we go back to the way audio nodes used to be selected? Please? ie if you have audio nodes at the same time on selected tracks; then selecting 1 audio node selects them all at that time. Having to shift select nodes or add an in and out is time consuming and counter productive. At least make it an option.

  • Mon, Feb 29 2016 4:31 PM In reply to

    • Ben Hills
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Oct 17 2007
    • London, UK
    • Posts 35
    • Points 480

    Re: AMPI SESSION CONNECT OUTPUT ERROR

    Hi, I'm OP and we're using PCs. What do you mean by check installation? We've never used any additional Audio Suite plugins. Is there a way or re-installing them on their own?

    Thanks

    Mac Pro 2019 OSX & Windows 10 [view my complete system specs]
  • Mon, Feb 29 2016 11:39 PM In reply to

    • Mondo
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Sydney Australia
    • Posts 1,626
    • Points 18,635

    Re: AMPI SESSION CONNECT OUTPUT ERROR

    Ben Hills:

    Hi, I'm OP and we're using PCs. What do you mean by check installation? We've never used any additional Audio Suite plugins. Is there a way or re-installing them on their own?

    Thanks

    Hi Ben - I've never seen that particular error. I know there was a startup error with Avid and AMPI that involved putting a particular dll or exe into the Data Execution Prevention section of Windows, but that doesn't sound like this error. Do you have any third party hardware connected? Did you create a new user and user settings when you upgraded and new site settings? 

    HP Z820 16GB RAM Winx64Pro SP1/Xeon 2620 x 2/Quadro 4000 NitrisDX, Fiber client Unity client 5.3 Build 15440, 4 bay SSD dock (Addonics) Custom build: Asus... [view my complete system specs]

    John

    Can we go back to the way audio nodes used to be selected? Please? ie if you have audio nodes at the same time on selected tracks; then selecting 1 audio node selects them all at that time. Having to shift select nodes or add an in and out is time consuming and counter productive. At least make it an option.

  • Tue, Mar 8 2016 6:36 PM In reply to

    Re: AMPI SESSION CONNECT OUTPUT ERROR

    Just want to add to the conversation. We are having the same exact error doing the exact same thing. We cut a clip in and then hit play quickly and we get AMPI or "Segment fault'.

    We tried multiple machines, projects, storage. started happening when we upgraded to 8.5.

    Talked to support and they are "working on it" but nothing yet.

     

  • Thu, Mar 10 2016 1:02 PM In reply to

    • blueuw
    • Not Ranked
    • Joined on Sun, Dec 21 2014
    • Posts 13
    • Points 185

    Re: AMPI SESSION CONNECT OUTPUT ERROR

    Have the exact same error after upgrading to 8.5 - Has never experienced the problem with 8.4 

    Got two exact identical setups - (macpros etc) - and the one running 8.4 has no problems.

    So looking forward to get a a solution. 

     

     

     

  • Tue, Mar 15 2016 3:30 PM In reply to

    Re: AMPI SESSION CONNECT OUTPUT ERROR

    Same here. I get it all the time when i make a cut and hit playback too fast. Like, after every cut.

    Media Composer 2020.4 on a 2 x 3.46 GHz 6-Core Intel Xeon on OS X 10.14.5, Graphics: Radeon RX 590 8 GB [view my complete system specs]
  • Tue, Mar 15 2016 9:15 PM In reply to

    Re: AMPI SESSION CONNECT OUTPUT ERROR

    FYI, I heard back from AVID, it is now offically considered a bug.

  • Thu, Mar 17 2016 2:32 PM In reply to

    Re: AMPI SESSION CONNECT OUTPUT ERROR

    I love it.

    i7 3.4 GHz | Asus HERO Z170 | 32GB Ram | Quadro k620 | Intensity Pro 4K | WIN10 Pro [view my complete system specs]
  • Thu, Mar 17 2016 3:07 PM In reply to

    Re: AMPI SESSION CONNECT OUTPUT ERROR

    How I live with Avid these days.

    i7 3.4 GHz | Asus HERO Z170 | 32GB Ram | Quadro k620 | Intensity Pro 4K | WIN10 Pro [view my complete system specs]
  • Thu, Mar 17 2016 3:07 PM In reply to

    • Toby
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Apr 4 2013
    • Los Angeles, California
    • Posts 68
    • Points 810

    Re: AMPI SESSION CONNECT OUTPUT ERROR

    We are also experiencing this error on a rather big network show, on ISIS. Anyone have any more info?

     

    is it fixed in 8.5.1??

    PC tower: Intel Core i7-4790K @ 4Ghz. 32gb RAM. 64 bit Win10 Pro. Avid 2019 (as of Oct 2019). GTX 1070 Ti. [view my complete system specs]

    Mr TV Editor
    Los Angeles, California

  • Thu, Mar 17 2016 10:56 PM In reply to

    • Mondo
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Sydney Australia
    • Posts 1,626
    • Points 18,635

    Re: AMPI SESSION CONNECT OUTPUT ERROR

    Thomas Erichsen:

     

    How I live with Avid these days.

    Smart!

    HP Z820 16GB RAM Winx64Pro SP1/Xeon 2620 x 2/Quadro 4000 NitrisDX, Fiber client Unity client 5.3 Build 15440, 4 bay SSD dock (Addonics) Custom build: Asus... [view my complete system specs]

    John

    Can we go back to the way audio nodes used to be selected? Please? ie if you have audio nodes at the same time on selected tracks; then selecting 1 audio node selects them all at that time. Having to shift select nodes or add an in and out is time consuming and counter productive. At least make it an option.

  • Fri, Mar 18 2016 7:27 AM In reply to

    • Yasen V
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Mar 18 2016
    • Posts 10
    • Points 130

    Re: AMPI SESSION CONNECT OUTPUT ERROR

    Ben Hills:
    ION_CONNECT_OUTPUT_ERROR

     

    We updated 2 of our z820s to 8.5.1 yesterday and this issue appears on both of them. We tried doing what the Knowledge base suggests, but none of it had any effect so far. Happens if you press space right after splicing or overwriting on the timeline. I'm glad we decicded that the other 5 machines be udpated to 8.4.x

     

    error

  • Thu, Mar 31 2016 9:41 AM In reply to

    • Yasen V
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Mar 18 2016
    • Posts 10
    • Points 130

    Re: AMPI SESSION CONNECT OUTPUT ERROR

    Any staff updates on this issue?

Page 1 of 5 (67 items) 1 2 3 4 5 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller