Latest post Fri, Mar 28 2014 12:55 AM by Daniel Frome. 2 replies.
Page 1 of 1 (3 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Sun, Mar 23 2014 3:45 AM

    • jcarolfi
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Aug 15 2011
    • Posts 6
    • Points 80

    MC 7.0.3/Mavericks 10.9.2 Background Services Hangs Moments After Starting

    I've just reinstalled MC 7.03.3 to no avail.  I can launch the Background Services but it hangs and the indicator goes red after a few seconds.

     

    Activity monitor shows the TranscodeServiceWorker, AvidSearch and AvidBinIndexer processes are hanging.  However, activity Monitor shows that AvidBackgroundServicesManager is running just fine. DSM_Server is also fine.

    Anyone else having this experience?  Solutions?

  • Sun, Mar 23 2014 7:46 AM In reply to

    Re: MC 7.0.3/Mavericks 10.9.2 Background Services Hangs Moments After Starting

    10.9.2 is not currently supported.  That may or may not be the root cause of your issues.  If you can roll back to 10.9.1, that would be a good diagnistic.  Otherwise, a patch release will eventually suoort 10.9.2 ...

    Symphony 8.8.x w/Avid Nitris DX, HP z420, Windows 10, QT v7.7.x, Hexa Core 3.2GHz, 16GB RAM, nVidia Quadro Series 2000 w/353.82. 2TB Boot, 2 x 3TB internal... [view my complete system specs]

    "There are few technological barriers.  You can fix almost anything if you throw enough money at it."
    *******************************
    Randall L. Rike, ACI, ACSR Mac*Win*Unity*ISIS*DS
    Systems Engineer @ BET Networks [a Viacom company]
    (wwld)

  • Fri, Mar 28 2014 12:55 AM In reply to

    Re: MC 7.0.3/Mavericks 10.9.2 Background Services Hangs Moments After Starting

    Sounds like this issue:

     

    http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/error_message/en428331?popup=true&NewLang=en&DocType=1081

     

    Uninstall BCC if you have it, see if that solves the issue.

     

    Also as for your DMF server issues, uninstall AvidFX and see if it solves the DSM_Server.  More info in this thread:

    http://community.avid.com/forums/p/126098/723530.aspx#723530

    Home: 2012 rMBP 2.6ghz, 16GB RAM, OSX 10.10.5, MC 8.4.1 || Work: HP Z400, Win7 Professional, MC 6.5, ISIS/Interplay @danielfrome on twitter [view my complete system specs]

    Avid GoPro

Page 1 of 1 (3 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller