Latest post Sat, Sep 14 2013 9:09 AM by fredroaldset. 4 replies.
Page 1 of 1 (5 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Sat, Sep 14 2013 3:28 AM

    Video from 5D (mark II), audio from EX-1 (XDCAM)

    Hi,

    I'm fairly new to editing, so please bear with me.

    I have a project with video from the Canon EOS 5D Mark II and audio recorded onto the Sony EX-1. I can access the video from the 5D, but when I try to import the sound from the EX-1, it does not allow me to import.

    Has anyone tried using video from 5D and audio from XDCAM? If so, do you have or know of a guide to what settings to use? I used this idiot's guide to import the 5D footage:

    https://wikis.utexas.edu/display/comm/AVID+-+Canon+5D+and+7D+Workflow

    Any help would be appreciated.

    --------------

    Fredrik Roaldset

    Oslo Filmklubb

    Filed under: , , ,
  • Sat, Sep 14 2013 4:05 AM In reply to

    Re: Video from 5D (mark II), audio from EX-1 (XDCAM)

    1: Are you trying to import audio only from the EX-1 media?
    2: If so have you tied importing both the video and audio?

    3: Do you have the correct Sony software installed for the XDCAM EX. The readme with your current MC install will tell you that info.

    4: Do you know about Avid's AMA importing?

    5: Have you got the Sony XDCAM AMA plugin installed for your MC?

    5: Have you tried AMA linking to your EX footage?

  • Sat, Sep 14 2013 4:47 AM In reply to

    Re: Video from 5D (mark II), audio from EX-1 (XDCAM)

    1: No, if there is a way to separate them before importing, I don't know how.

    3:

    4: Yes, I have a basic understanding of it. I tried to import it using the AMA link

    5: I don't know if I have the plugin. If it does not come with the install, I don't have it.

     

    I guess the right place to start then is to get the plugin installed. Are there any settings I need to be aware of once the plugin is installed?

    --------------

    Fredrik Roaldset

    Oslo Filmklubb

  • Sat, Sep 14 2013 5:06 AM In reply to

    Re: Video from 5D (mark II), audio from EX-1 (XDCAM)

    For XDCAM you need to have the correct Sony software installed

    Then you need to install the Sony AMA plugin Here is a good place to start for the AMA plugin

  • Sat, Sep 14 2013 9:09 AM In reply to

    Re: Video from 5D (mark II), audio from EX-1 (XDCAM)

    Thank you so much. It's working now. You're awesome!

    --------------

    Fredrik Roaldset

    Oslo Filmklubb

Page 1 of 1 (5 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller