Latest post Mon, Feb 27 2012 11:46 AM by kd-53. 17 replies.
Page 1 of 2 (18 items) 1 2 Next >
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, Dec 6 2011 5:53 PM

    • Joachim Claus
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Seeheim-Jugenheim, Germany
    • Posts 948
    • Points 12,125

    MC6; Problem with Pan and Zoom

    I want to use the Pan and Zoom effect for zooming into a still picture, as I did often with MC 5. When I added the effect to a blank filler and clicked import image from the effect editor, no image is shown, what ever I do.

    What do I wrong?

    Joachim

    SuperMicro Workstation 7048A-T Dual Xeon (10 cores) E5-2640v4 2.4GHz 128 GB RAM, PNY P4000, 1 PCIe SSD 400 GB (Intel SSDPEDMW400G4) 1 SSD 2 TB for UHD... [view my complete system specs]

    Joachim Claus

  • Tue, Dec 6 2011 6:18 PM In reply to

    • Jason
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, May 11 2011
    • Toronto
    • Posts 159
    • Points 2,105

    Re: MC6; Problem with Pan and Zoom

    Try to toggle between "target" and "source" while in effect mode.  Might work.

    Dell Precision M6500 laptop w/ all updates, i7 X940 2.13GHz, 8GB RAM, Quadro FX 3800M (w/ driver 257.29), Samsung 128 SSD Primary drive & Western Digital... [view my complete system specs]
  • Tue, Dec 6 2011 6:57 PM In reply to

    • Joachim Claus
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Seeheim-Jugenheim, Germany
    • Posts 948
    • Points 12,125

    Re: MC6; Problem with Pan and Zoom

    Toggle between source and target does not help.

    Joachim

    SuperMicro Workstation 7048A-T Dual Xeon (10 cores) E5-2640v4 2.4GHz 128 GB RAM, PNY P4000, 1 PCIe SSD 400 GB (Intel SSDPEDMW400G4) 1 SSD 2 TB for UHD... [view my complete system specs]

    Joachim Claus

  • Tue, Dec 6 2011 7:12 PM In reply to

    Re: MC6; Problem with Pan and Zoom

    Just tried it on filler (V2) here Joachim and it works as expected here in a 1080 project.

    Do you have the Sony XDCAM version 3  software installed? It causes problems for straight image imports so maybe with P&Z as well

  • Tue, Dec 6 2011 8:28 PM In reply to

    • Joachim Claus
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Seeheim-Jugenheim, Germany
    • Posts 948
    • Points 12,125

    Re: MC6; Problem with Pan and Zoom

    I have the Sony Clip-Browser, XDCAM-Browser and XDCAM Viewer installed - no other Sony software. With MC 5.5.3.1 it has worked fine with the same Sony software istalled.

    Is there anything to be set with Microsoft's Windows Imaging framework?

    Joachim

    SuperMicro Workstation 7048A-T Dual Xeon (10 cores) E5-2640v4 2.4GHz 128 GB RAM, PNY P4000, 1 PCIe SSD 400 GB (Intel SSDPEDMW400G4) 1 SSD 2 TB for UHD... [view my complete system specs]

    Joachim Claus

  • Tue, Dec 6 2011 8:52 PM In reply to

    Re: MC6; Problem with Pan and Zoom

    What image type are you trying it with?

    A quick test here showed it worked with .jpg and .tif but not with 4 .psd image files. I also noticed in the Goodies folder there is a converter .pct and .pict to tiff

  • Tue, Dec 6 2011 9:02 PM In reply to

    • Joachim Claus
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Seeheim-Jugenheim, Germany
    • Posts 948
    • Points 12,125

    Re: MC6; Problem with Pan and Zoom

    It is a .jpg photo of the size 3648 x 2736. I have already tested with smaller jpg-sizes with no luck.

    I converted the jpg-file into tif and tested with this one - no luck too.

    Joachim

    SuperMicro Workstation 7048A-T Dual Xeon (10 cores) E5-2640v4 2.4GHz 128 GB RAM, PNY P4000, 1 PCIe SSD 400 GB (Intel SSDPEDMW400G4) 1 SSD 2 TB for UHD... [view my complete system specs]

    Joachim Claus

  • Tue, Dec 6 2011 9:11 PM In reply to

    Re: MC6; Problem with Pan and Zoom

    When I originally tried MC6 P&Z I remember that something frustrated me. Sorry I cannot recall the details at present.

  • Wed, Dec 7 2011 11:55 PM In reply to

    • Joachim Claus
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Seeheim-Jugenheim, Germany
    • Posts 948
    • Points 12,125

    Re: MC6; Problem with Pan and Zoom

    I have installed MC 6 on a different test-machine (W7 Ultimate, other hardware) and get exactly the same result, i.e., when I place the Pan & Zoom effect on the placeholder, I do not see the jpg-photo after importing it from the effect manager.

    On my working machine I looked into the console, when I apply the effect. A soon as I drop it to the placeholder segment, I get a mesage in the console: "Debug level -1 is invalid". Is this the normal message or is it caused by an error?

    Does anybody has an idea?

    In an additional analysis, I found, that in MC 5.5 I can import photos with the related button from within the effect editor as often as I like (e.g. to replace the current photo with another one). In MC 6, linking is only possible once. Any new hit on the import image button does not open the window to select a photo. However, in the undo/redo list an additional entry is made: "Undo import image ..." , curios!

    Joachim

    SuperMicro Workstation 7048A-T Dual Xeon (10 cores) E5-2640v4 2.4GHz 128 GB RAM, PNY P4000, 1 PCIe SSD 400 GB (Intel SSDPEDMW400G4) 1 SSD 2 TB for UHD... [view my complete system specs]

    Joachim Claus

  • Thu, Dec 8 2011 12:05 AM In reply to

    Re: MC6; Problem with Pan and Zoom

    I use a filler with cuts for in and out and I apply there the Pan & Zoom.

    From within the P&Z I link the file I need.

    I don't have it on source but on the output.

    Desktop PC

     

    Corsair RM750X|Asus P8Z68 Deluxe(Gen3)|i7 2600K@4.4|Corsair 32G DDR3|PNY Quadro P2000(442.92)|Samsung 850 Pro SSD(OS) 256 GB|2x1TB Crucial MX500@RAID 0|2x500GB Mushkin SSD@RAID 0|LG BH16NS40|W10 Pro 64bit|Media Composer Software 2020.6 with Symphony Option on Dongle|2xHP 22'' Monitors|M-Audio AV30 Speakers.

     

    Larry as long as I live I will remember you.

     

    3 Heads Digital Films

  • Thu, Dec 15 2011 4:38 PM In reply to

    • spejampar
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Mar 3 2008
    • Evanston, IL
    • Posts 38
    • Points 460

    Re: MC6; Problem with Pan and Zoom

    I also had this problem but when I adjusted the zoom up from 1.0, the picture appeared.  There seem to be a few other bugs in the pan and zoom effect too.  When I hit the left and right arrow to move the zoom incrementally, it jumps but a full point instead of a tenth of a point.  Just today I tried to drop the effect onto a clip in the timeline and as soon as I grabbed the effect from the bin (I had saved the specific settings in a bin it gave me the "no" symbol.  Also, when I do a move that adjusts the X or Y positions a lot, it likes to move the picture in a weird curve instead of in a line.  Anyone know the fix to that or is that a bug too?

  • Thu, Dec 15 2011 4:45 PM In reply to

    • spejampar
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Mar 3 2008
    • Evanston, IL
    • Posts 38
    • Points 460

    Re: MC6; Problem with Pan and Zoom

    And I'm now pretty sure that the Avid Pan and Zoom Effect is what is causing these errors I've been getting this morning!  Not Cool!

  • Thu, Dec 15 2011 5:32 PM In reply to

    Re: MC6; Problem with Pan and Zoom

    ok anyone else having problems with this? 

    Dell Precision 670, Xeon 3Ghz 3GB Memory 1 x 250 systemdisk, Gb 2x500 Gb datadisks, 4x 1Tb datadisks, Soundblaster Audigy, Quadro FX 1400, MC latest, Mojo... [view my complete system specs]

    http://www.AvidUserGroup.NL fcp2avid

    "The Technology Is Not Guilty" - Nicolas Philibert quoted in "Documentary in the digital age" by Maxine Baker (2006)

  • Wed, Feb 15 2012 7:46 PM In reply to

    • Jan Turek
    • Not Ranked
    • Joined on Sun, Jul 24 2011
    • Posts 2
    • Points 30

    Re: MC6; Problem with Pan and Zoom

    You have to go to the effect start, select all keyframes and than - "Import image..." works (at least for me). 

    Avid Media Composer 6.0, Intel Core2Quad 2.4, mb: Asus P5Q-E, 8Gb RAM, NVIDIA Quadro 600, Windows 7 Ultimate 64bit [view my complete system specs]
  • Wed, Feb 15 2012 9:47 PM In reply to

    • Joachim Claus
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Seeheim-Jugenheim, Germany
    • Posts 948
    • Points 12,125

    Re: MC6; Problem with Pan and Zoom

    In another thread we discussed it further down and we found, it is a Windows issue.

    http://community.avid.com/forums/t/103935.aspx?PageIndex=3

    If the disk which holds the picture file is set to be shared over a LAN within a workgroup, then the import picture process within the Avid P&Z does not work. As soon as the disk was "un-shared", all works fine. The curious thing is, that after resetting the disk share and setting it again, it rremains working fine (at least on my machine).

    Joachim

    SuperMicro Workstation 7048A-T Dual Xeon (10 cores) E5-2640v4 2.4GHz 128 GB RAM, PNY P4000, 1 PCIe SSD 400 GB (Intel SSDPEDMW400G4) 1 SSD 2 TB for UHD... [view my complete system specs]

    Joachim Claus

Page 1 of 2 (18 items) 1 2 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller