Latest post Thu, Dec 8 2011 6:21 PM by David Sikes. 20 replies.
Page 1 of 2 (21 items) 1 2 Next >
Sort Posts: Previous Next
  • Mon, Nov 21 2011 11:59 PM

    • David Sikes
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Sep 28 2011
    • Alabama
    • Posts 14
    • Points 180

    Problems moving 5.5 project to 6.0

    Hello! I recently upgraded from MC 5.5 to 6.0. I've tried to open a project that opens fine in 5.5 in 6.0, but none of the audio in my sequence will play. It repeatedly tells me "Exception: PMM_MISMATCH_AUDIO_FORMAT". The source footage in the bins plays back fine — any thoughts?

    Thank you for your help.

    Media Composer 6.0 Mac OS 10.7.x 2.8 GHz i5 27" iMac [view my complete system specs]
  • Tue, Nov 22 2011 12:05 AM In reply to

    Re: Problems moving 5.5 project to 6.0

    How have you got your Audio Project Settings / "Main" panel sett up?

    Always convert when playing?

  • Tue, Nov 22 2011 12:14 AM In reply to

    • David Sikes
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Sep 28 2011
    • Alabama
    • Posts 14
    • Points 180

    Re: Problems moving 5.5 project to 6.0

    AndrewAction:

    How have you got your Audio Project Settings / "Main" panel sett up?

    Always convert when playing?

    Thank you for your reply.

    I haven't accessed these settings before, so I assume they are at default. Convert while playing is set to "Always". Here are the rest of the settings: 

    I switched "Always" to "Never" and tried playing back. The same error popped up.

    Media Composer 6.0 Mac OS 10.7.x 2.8 GHz i5 27" iMac [view my complete system specs]
  • Tue, Nov 22 2011 12:19 AM In reply to

    Re: Problems moving 5.5 project to 6.0

    For me problem solving would be

    Make a new timeline in MC6. Edit in all the video layers. any error?

    Edit in the audio tracks any error?

    If so remove all audio edits and edit them back in track by track checking for errors

  • Tue, Nov 22 2011 12:25 AM In reply to

    • David Sikes
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Sep 28 2011
    • Alabama
    • Posts 14
    • Points 180

    Re: Problems moving 5.5 project to 6.0

    Thanks for the tip! The video tracks playback fine without any audio tracks. With all of the audio tracks, however, the error pops up, regardless of whether or not the playhead is set on top of an audio clip or not. Thoughts?

    Media Composer 6.0 Mac OS 10.7.x 2.8 GHz i5 27" iMac [view my complete system specs]
  • Tue, Nov 22 2011 12:39 AM In reply to

    Re: Problems moving 5.5 project to 6.0

    I would probably go back to an Avid Staple of quitting Avid and deleteing the 2 database files from all Avid Media Files\MXF\"number" folders

    Did you try it with media added to just one Audio track (A1) copied into the new sequence?

  • Tue, Nov 22 2011 12:45 AM In reply to

    Re: Problems moving 5.5 project to 6.0

    Additionally, I'd delete the .avs file from the project.

    Blackmagic UltraStudio 4K, 12-Core MacPro, 64 GB RAM, 24 TB Thunderbolt Storage [view my complete system specs]

    Conformity is the jailer of freedom and the enemy of growth. Motion Inc

  • Tue, Nov 22 2011 12:59 AM In reply to

    • David Sikes
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Sep 28 2011
    • Alabama
    • Posts 14
    • Points 180

    Re: Problems moving 5.5 project to 6.0

    AndrewAction:

    Did you try it with media added to just one Audio track (A1) copied into the new sequence?

    Yes, and no luck with that.

    AndrewAction:

    I would probably go back to an Avid Staple of quitting Avid and deleteing the 2 database files from all Avid Media Files\MXF\"number" folders

    Would this not delete my media? While I have used AMA for much of my footage, I have also imported and encoded as DNxHD. I apologize, I'm still very new to MC.

    Media Composer 6.0 Mac OS 10.7.x 2.8 GHz i5 27" iMac [view my complete system specs]
  • Tue, Nov 22 2011 1:01 AM In reply to

    • David Sikes
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Sep 28 2011
    • Alabama
    • Posts 14
    • Points 180

    Re: Problems moving 5.5 project to 6.0

    Todd Sanderson:

    Additionally, I'd delete the .avs file from the project.

    I just gave this a shot and no luck. Thank you. Any other ideas?

    Media Composer 6.0 Mac OS 10.7.x 2.8 GHz i5 27" iMac [view my complete system specs]
  • Tue, Nov 22 2011 1:08 AM In reply to

    Re: Problems moving 5.5 project to 6.0

    davidsikes73:
    Would this not delete my media?
    It is just these two files msmFMID.pmr and msmMMOB.mdb  They will rebuild as soon as you launch Avid. It wont affect your media.

  • Tue, Nov 22 2011 1:24 AM In reply to

    • David Sikes
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Sep 28 2011
    • Alabama
    • Posts 14
    • Points 180

    Re: Problems moving 5.5 project to 6.0

    Thank you for clarifying. I deleted the files and reopened the project — still no luck.

    Media Composer 6.0 Mac OS 10.7.x 2.8 GHz i5 27" iMac [view my complete system specs]
  • Tue, Nov 22 2011 1:28 AM In reply to

    Re: Problems moving 5.5 project to 6.0

    Can you open a new timeline and edit in 1 AMA clip Audio and video. (preferably one of the clips you have in the problem timeline)

  • Tue, Nov 22 2011 2:39 AM In reply to

    • David Sikes
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Sep 28 2011
    • Alabama
    • Posts 14
    • Points 180

    Re: Problems moving 5.5 project to 6.0

    AndrewAction:

    Can you open a new timeline and edit in 1 AMA clip Audio and video. (preferably one of the clips you have in the problem timeline)

    Yes and no. Interestingly, I am able to edit in some synced clips containing AMA audio and not others. For example, in a single scene, I can edit in one take of a shot and not another take. 

    Media Composer 6.0 Mac OS 10.7.x 2.8 GHz i5 27" iMac [view my complete system specs]
  • Tue, Nov 22 2011 2:47 AM In reply to

    Re: Problems moving 5.5 project to 6.0

    davidsikes73:
    I can edit in one take of a shot and not another take. 
    Any relationship between how close to the start and end of the clips your mark In and Out are?

    (Noticed a batch import issue where batch imported AMA clips got different durations)

  • Tue, Nov 22 2011 4:24 PM In reply to

    • David Sikes
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Sep 28 2011
    • Alabama
    • Posts 14
    • Points 180

    Re: Problems moving 5.5 project to 6.0

    AndrewAction:

    davidsikes73:
    I can edit in one take of a shot and not another take. 
    Any relationship between how close to the start and end of the clips your mark In and Out are?

    (Noticed a batch import issue where batch imported AMA clips got different durations)

    There doesn't appear to be.

    Media Composer 6.0 Mac OS 10.7.x 2.8 GHz i5 27" iMac [view my complete system specs]
Page 1 of 2 (21 items) 1 2 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller