Latest post Sun, Nov 6 2011 1:33 PM by Christoph Loidl. 2 replies.
Page 1 of 1 (3 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Sat, Nov 5 2011 4:35 PM

    AMA Nanoflash and duplicated UMIDs

    Hi All!

    I have some serious problems with nanoflash's recordings. The Umid's (Universal Media ID) is corrupt in some files (20 files/card - 3 cards/Day - 20 Days - LOT'S OF FILES!!!).

    Workflow: AMA Link -> Offline editing @ DNxHD36 -> Online -> AAF to DaVinci Resolve
    System: Avid MC 5.5.3 Mac OS SnowLeopard 10.6.8

    Here the way i found it:

    I recently got a feature documentary for ingest and editing. It was shot on a Sony XDCam EX and recorded to a Nanoflash (1080p25, 100Mbits, Long-GOP) as MXFs.

    I installed the AMA-MFX plugin as far as it's not shipped anymore.

    When I started to link the MXF-Files I noticed that not all of the files in a folder were linked, and some came out black. I stumbled upon some threads about the same problem. I cannot afford the time & money for the workaround proposed in these threads (converting to .MOV with Caliibrated Software).

    So i asked someone to help me. We found out that all the files that either came out black or were not linked, played back normally in vlc-player. They also imported correctly into avid through the normal import command (but i need to go through the AMA-Offline/AMA-Online process).

    Then we loaded all clips of our testing-folder into the XDCam Transfer Application. Here we saw what went wrong:
    All those files that were not linked have duplicated UMID Strings from those clips that came out black.

    -> see attachment

    The AMA Plugin scans for those umid's not the filenames, and when there is a duplicated umid, it goes for the first file.

    I tried to detect those duplicated umid-files in the XDCamTransfer application and move them to a seperate folder.

    Then i tried to link them into another bin: fail! - it linked the same "first" files! Sad
    I tried to link them into a new Project: fail! - correct clips linked but came out black! Sad

     

    I'm at the end of my knowledge now!

    How can i get those files into my AVID throug AMA?
    How can I clean up the Meta/UMID?

     

    Many Thanks in Advance!

    Greetings from Vienna

    Christoph
     

     


    MAC 2018.8 | iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2015) | OSX 10.11.1 | Intel Core i7@4 GHz | 32GB RAM | AMD Radeon R9 M395X 4GB | AJA IO XT [view my complete system specs]

     

     

     

    Filed under: , , ,
  • Sat, Nov 5 2011 8:25 PM In reply to

    • jef
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Sun, Feb 26 2006
    • Maryland
    • Posts 3,694
    • Points 44,430

    Re: AMA Nanoflash and duplicated UMIDs

    Have you contacted support at Convertent? Their device made the files.  Maybe they can help.

    Jef

    Avid DS 11.0.2 R.I.P | MC "Well, it depends ..." mostly 8.12.9|OS 10.14.x - iMac Pro 2019 - home system MacPro Dual 2.8 8core GTX680 "Harpertown"... [view my complete system specs]

    _____________________________________________

    Jef Huey

    Senior Editor

    Old Stuff  http://vimeo.com/album/3037796

  • Sun, Nov 6 2011 1:33 PM In reply to

    Re: AMA Nanoflash and duplicated UMIDs

    jef:

    Have you contacted support at Convertent? 

    Yes, I've sent an email to their CDSupport and also posted this thread to their forum at creativecow...
    Guess I have to wait and hope.

    Chris 

    MAC 2018.8 | iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2015) | OSX 10.11.1 | Intel Core i7@4 GHz | 32GB RAM | AMD Radeon R9 M395X 4GB | AJA IO XT [view my complete system specs]

     

     

     

Page 1 of 1 (3 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller