Latest post Thu, Feb 2 2012 1:04 AM by Twosheds. 6 replies.
Page 1 of 1 (7 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Mon, Aug 29 2011 12:55 AM

    • Twosheds
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Mar 15 2006
    • Melbourne, Australia
    • Posts 91
    • Points 995

    Batch Capture Problems with Symphony 5.5.3

    <Moderator's Note> I have split this off and given it it's own thread. Please do not post unrelated topics in existing threads. Thank you for your cooperation.

    Larry Rubin, Forum Moderator

    I am experiencing Batch Capture problems with Avid Symphony v5.5.3. I am unable to batch capture into Avid with this update. I either get a timecode break error or a video dropped out error when attempting a batch capture. I am able to set an in out and out point and capture a clip but if I then delete the media from that clip and attempt to recapture it I get these errors. If I reinstall v5.5.2, no problem.

    Setup

    MacPro, Mac OS 10.6.5 3GHz Quad Core, 16GB RAM, QuickTime 7.6.6

    Capturing from Telecined Digibeta on a Sony Deck. (So solid video and timecode tracks)

    Is this a known problem or an issue with my setup?

    I know I should update the OS to 10.6.8 but if the update doesn't work it will make it a lot more difficlut to go back to v5.5.2 which is not qualified for the newer OS.

     

    Media Composer Ultimate 2019.6 and 20.4.0 Mac OSX 10.14.6 and 10.15.4 DNxIO and DNxIQ iMac 27" Late 2013 i7 16GB, iMac 27" 2019 i9 64GB MacPro... [view my complete system specs]
  • Thu, Sep 1 2011 2:40 PM In reply to

    • Mark Renz
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Tue, Feb 21 2006
    • Kansas City, MO
    • Posts 1,043
    • Points 12,980

    Re: Batch Capture Problems with Symphony 5.5.3

    I am having the same issue. Just logged a few clips and tried to batch capture with no luck. I can capture the same clips using capture with marking in and out. I think it is time to go back to 5.5.2

    Media Composer Nitris DX 2018.8 with Symphony option Win10 64Gb Ram * Media Composer 8.8 with Symphony option Nitris DX Dual 2.66GHz "Westmere"... [view my complete system specs]
  • Tue, Oct 25 2011 9:27 AM In reply to

    • valerio23
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Oct 25 2011
    • Posts 2
    • Points 20

    Re: Batch Capture Problems with Symphony 5.5.3

    Hi!

    I'm working on 5.5.3 with Nitris Dx and I have tha same problem capturing 1:1 10bit with the batch capture function from a Sony DigitalBeta. If I try to capture in live mode 1:1 10bit not finding any problems.

    Batch capture works only in 1:1 8bit or with compressed formats.

    I'm downloading MC 5.5.2 hoping for a resolution.Confused

     

    Media Composer Nitris DX 5.5.3 Dual 6 Core (12core) Dell Precision T5500 Win7 64bit 6GB Ram NVidia Quadro 4000 [view my complete system specs]
  • Tue, Oct 25 2011 2:46 PM In reply to

    • valerio23
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Oct 25 2011
    • Posts 2
    • Points 20

    Re: Batch Capture Problems with Symphony 5.5.3

    Hi!

    I confirm!
    I think it's a bug of Avid Media Composer 5.5.3

    After the installation of 5.5.2 batch capture running again in 1:1 10bit!

    Thank You!

    Media Composer Nitris DX 5.5.3 Dual 6 Core (12core) Dell Precision T5500 Win7 64bit 6GB Ram NVidia Quadro 4000 [view my complete system specs]
  • Tue, Oct 25 2011 3:00 PM In reply to

    • Mark Renz
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Tue, Feb 21 2006
    • Kansas City, MO
    • Posts 1,043
    • Points 12,980

    Re: Batch Capture Problems with Symphony 5.5.3

    I went back to 5.5.2 and problem went away. Guess I will stay here until someone can get this up the chain and get it looked at. I have tried with support but didn't get an answer.

     

    Mods can you help??? I can provide a case number if you need.

    Media Composer Nitris DX 2018.8 with Symphony option Win10 64Gb Ram * Media Composer 8.8 with Symphony option Nitris DX Dual 2.66GHz "Westmere"... [view my complete system specs]
  • Tue, Jan 31 2012 8:27 PM In reply to

    • Mark Renz
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Tue, Feb 21 2006
    • Kansas City, MO
    • Posts 1,043
    • Points 12,980

    Re: Batch Capture Problems with Symphony 5.5.3

    Ok so I have been running 5.5.3 for a while now and had to revisit a SD project. Wasted an hour trying to batch capture before I realized this bug. Has this issue ever been addressed? I don't do SD much anymore but when I need to....

    Media Composer Nitris DX 2018.8 with Symphony option Win10 64Gb Ram * Media Composer 8.8 with Symphony option Nitris DX Dual 2.66GHz "Westmere"... [view my complete system specs]
  • Thu, Feb 2 2012 1:04 AM In reply to

    • Twosheds
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Mar 15 2006
    • Melbourne, Australia
    • Posts 91
    • Points 995

    Re: Batch Capture Problems with Symphony 5.5.3

    I have tried the latest Media Composer v5.5.3.2 and I am still getting the same Batch Digitize errors. It seems independant of resolution. 1:1 10b, 1:1, 2:1 DV420. It did briefly work yesterday at lower resolutions but today, nothing. AVID????

    Media Composer Ultimate 2019.6 and 20.4.0 Mac OSX 10.14.6 and 10.15.4 DNxIO and DNxIQ iMac 27" Late 2013 i7 16GB, iMac 27" 2019 i9 64GB MacPro... [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (7 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller